Kell-e a pedikűrösöknek minden páciens után fertőtleníteni az eszközeit?
Szia!
Igen, minden vendég előtt és után is le kell fertőtleníteni a szerszámokat! Ez a legalapvetőbb dolog, én is pedikűrös vagyok!!! A gombától kezdve mindent át lehet adni legyengült immunrendszer nélkül is.
Én a helyedben pedikűröst váltanék!
Ezt egyébként tanítják is a pedikűrösöknek!!
Tudom,ezt csinálom.
Évek óta járok pedikűrbe, két helyre felváltva.
A legalapvetőbb dolog, hogy az eszközöket és a vendég bőrét is fertőtlenítik mindkét helyen, két különböző vegyszer (spray) van erre a célra.
Nem véletlenül ellenőrzi őket renszeresen az ÁNTSZ (vagy hogy hívják újabban).
Én is váltanék a helyedben.
Fertőtleníteni kell te jó ég, el sem hiszem, hogy ilyen emberek vannak.. Mármint olyanok, mint a pedikűrösöd...
Nagypapám is azért halt meg, mert ő cukorbeteg volt, és valamit elkapott a nem megtisztított eszközeiről, totál elfertőződött aztán végül belehalt (jó, más baja is volt, de ez rátett egy lapáttal)
Hát jól megérdemelne egy valagba billentést!!! Egészségügyben dolgozom már ezer éve és engem is mindig felháborít némely pedikűrös képzetlensége e téren.
A normális fertőtlenítés bizony időt vesz igénybe. Nem elég csak lefújni az eszközt és áttörölni, hanem meg kell várni azt a pár perces hatóidőt, amíg az eszközre rászárad a fertőtlenítő.
Emellett a lábáztató kádat is fertőtleníteni kell, sőt a legjobb az egyszer használatos zsák belé.
Az egyszer használatos penge is a legjobb választás a pedikűrösnek.
Ha olyat látsz, hogy egyáltalán nem fertőtlenít, vagy csak éppen átfújja, majd törli az eszközt, akkor azonnal szóljál, vagy hagyd ott! Ne felejtsétek, hogy sokkal komolyabb vírusok is terjednek így, nem csak a szemölcs! (pl hepatitis c)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!