Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Féljek a H1N1-től? Mert ha a...

Féljek a H1N1-től? Mert ha a Mééédija ezt akarta, akkor örömmel jelentem, sikerült nekik! Vagy jogos a pánikkeltésük?

Figyelt kérdés

Na meg az oltás.

"Emlékezteti az embereket a legutóbbi, 1976-os

sertésinfluenza elleni oltási program kimenetelére. Akkoriban - közvetlenül az influenza miatt - egyetlen ember halt meg, ugyanakkor 25-en haltak bele az életmentő célra kijelölt oltások káros mellékhatásaiba, és több száz ember vált rokkanttá a vakcina okozta Guillain-Barré szindróma miatt."

-Tudom, hogy ez régen volt, és azóta sok minden változott, az egészségügy is modernebb. Dehát...

És a betegség: jogosan félek, hogy belehalhatok, és féltem a családtagjaimat is. Pár éve elég hipohonder vagyok, és ezzel a H1N1 dologgal kapcsolatban semmi nem tud igazán megnyugtatni. És semmi nem tudja igazán bebizonyítani, hogy ezt is csak felfújták, mert milyen jó téma a reggeli Mokkába és a celebek helyett egy fokkal keresettebb a hallottakról beszélni. Médiának, gyógyszeriparnak jó üzlet. Oké. Kevesen haltak, halnak bele, az is oké (mármint nem az). És ha épp én, te, vagy szeretted hal bele? Mindennek van rizikója, tudom, és sokan vannak, akik csak kiröhögik, de olyanok is vannak, akik belehalnak... Félek, valaki mondjon valami meggyőzőt, hogy megnyugodjak, és tudjam, hogy nem nagy az esélye, hogy az új influenza miatt korán haljak meg, vagy elveszítsem valakimet!!

2009. szept. 24. 19:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Erre neked senki nem tud biztosítékot adni. és ha adna is neked az sem lenne elég mert eleve hipochonder vagy.

Még a Jóisten sem. Van akire úgy hat hogy észre sem veszi,van aki meg rosszul van tőle napokig, és sajnos van aki belehal. Az immunredszert kell erősíteni egy életen át, nem csak mikor járvány van.

Ha elkapod elkapod ha nem nem, és ne arra gondolj, hogy te belehalsz meg valakid, hanem arra hogy nem lesz gáz.

Vagy van egy másik lehetőség: pánikolj.... A kimenetel úgyis ugyanaz lesz aminek lennie kell, csak maximum nem kaptál közben agyvérzést és gyomorfekélyt...

eü-s

2009. szept. 24. 19:20
 2/7 anonim ***** válasza:
49%

Figyelj megértem érzéseidet,de szerintem igaz lehet az,hogy a h1n1 nem több egy "sima" influenzánál.

Ha a családoddal megbeszéled,hogy ők is figyeljenek oda,és te is oda fogsz,akkor talán nem kapod el.

2009. szept. 24. 19:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem tudhatja,mikor,miben hal meg.Egy ismerős fiatalember elesett az utcán,beverte a fejét a járdaszegélybe és másnap meghalt.

ami pedig az influenzát illeti,a gyógyszeriparnak kell a bevétel,és ezért a nagy hűhó.

1957-ben volt egy nagyméretű,un,ázsiai influenza járvány.Akkor még nem volt TV,a rádió egy szót nem szólt a járványról.Csak arról tudtuk,hogy járvány van,mert a kollégák,és ismerősök mind influenzásak voltak.Az orvos írt receptet,a patikus összekeverte,beletette tasakokba,és azt kellett szedni 3 napig,és elmúlt az influenza.Ha valaki már későn ment,és fennállt a veszélye a tüdőgyulladásnak,akkor az orvos kiírta 3 napra,minden nap kapott egy injekciót és rendbe jött-Biztosan akkor is volt,aki belehalt,de erről nem beszélt a rádió meg az újságok.Én nem ismertem senkit,aki belehalt volna.

Az emeberk nem pánikoltak emiatt.Most sem kellene.Étkezz egészségesen,egyél sok gyümölcsöt,C-vitamint,és akkor nem fogsz belehalni se te sem más hozzátartozód.

2009. szept. 24. 19:35
 4/7 anonim ***** válasza:

Olvasd el ezt, elgondolkodtató:

[link]

2009. szept. 24. 19:43
 5/7 anonim ***** válasza:
figyelj, minden influenzába halnak bele emberek, ez tény. De mint a sima influenzánál is, a legtöbb esetben a rossz higiéniás körülmények miatt történik az ilyesmi. Egyetek mindnyájan sok gyümölcsöt és zöldséget, szedhettek vitamint is, szóval éljetek egészségesen, és nem hinném, hogy bármi bajatok eshetne. Statisztikailag nagyobb az esély arra, hogy autóbalesetben halsz meg, minthogy ettől az 'új' influenzától.
2009. szept. 24. 19:47
 6/7 anonim ***** válasza:

nyugodj meg! énis nagyon féltem,de tényleg nagyon fel van fújva. oké,tényleg haltak már meg ebben,de nem szabad félelemmel élni,űgyelj arra,hogy ne kapd el,és ha mégis elkapod,megfelelő ellátásban fogsz részesülni és kigyógyulsz.

ne rágódj ezen annyit!felesleges.

2009. szept. 24. 19:48
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

És a linket is köszönöm! Most még erősebben meg vagyok győződve arról, hogy az oltás nem szükséges és veszélyes.

2009. szept. 25. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!