Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Kemoterápi jár fájdalommal?...

Kemoterápi jár fájdalommal? Csont vagy izomfájdalom? Meddig tart?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 12. 16:40
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
csak kemo! Nincs sugárkezelés
2013. ápr. 12. 16:41
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem okozott ilyen tünetet.
2013. ápr. 12. 16:46
 3/18 A kérdező kommentje:

Nevelőapámnak a combja iszonyatosan fáj, tegnap uh-ra vitték ma röntgen és ct. Hétfőn kapta az első kemot, szerda reggel a másodikat és tegnap meg ma is kap.

Meddig voltál tőle gyenge? Nevelőapám lassan állni se tud, és egy iszonyat erős emberről beszélek!

Akkor fájdalom nálad nem jelentkezett?

2013. ápr. 12. 16:52
 4/18 Napsugar11 ***** válasza:
75%

Igen, sajnos járhat. A kemoterápia fajtájától függ, hogy kinél mit használnak, lehet más és más a mellékhatás. Van akinél még hónapokkal a befejezés után is megmaradhat.

Részletesebb választ is tudok adni, ha konkrétumokat írsz, akár nyilvánosan, akár privátban.

2013. ápr. 12. 16:57
 5/18 anonim ***** válasza:
Kemoterápiától nagyon gyenge voltam . 8 hónapig kaptam ,de nem adtam fel ,végig csináltam . Nekem is voltak fájdalmaim ,úgy derült ki a betegség. De az első kemoterápia után a fájdalmaim elmúltak és jöttek a mellékhatások.
2013. ápr. 12. 17:00
 6/18 A kérdező kommentje:

akut leukémia promielocita m3.

Nem tudom milyen kemót kap. Le van sötétítve az infúzós zacsi is meg a cső is amin keresztül megy.

Felvilágosítást nem adnak, iszonyat kedves a kezelőorvosa mindennap annyi a válasz ha érdeklődünk, hogy majd vizitelek... Ennyi...

2013. ápr. 12. 17:05
 7/18 A kérdező kommentje:
Nevelőapám is 6-12 hónapig lesz kezelve előre láthatóan.
2013. ápr. 12. 17:06
 8/18 A kérdező kommentje:

Második!

Téged miért kemóztak ha megkérdezhetem?

Napsugár!

Meddig maradhat meg a fájdalom? Minden kemó után visszatér?

Gyengének meddig érezheti magát?

2013. ápr. 12. 17:07
 9/18 anonim ***** válasza:

2.vagyok.

Non -Hodgkin limfóma miatt kaptam kemoterápiát.

2013. ápr. 12. 17:10
 10/18 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen kemoterápiát kap, sok fajtája van.

Legtöbb információt én is a betegtársaimtól kaptam.

Senki nem mondta például, hogy nem mehetek vele napra.

Gyenge márciusi napsütéstől felhólyagosodtam.

Három hetente kaptam, első hét, mint akit kimostak, kihánytak. Mellettem a vödör, nem volt erőm kimenni a fürdőszobába. Második héten már jobb volt, harmadikon kezdtem élni. Aztán megint elölről kezdődött.

Különösebben nem éreztem fájdalmat, de lábra állni sem igen tudtam. Szagokat, meleget nem bírtam. Álltam mindíg a zuhany alá, mert magamnak is elviselhetetlen büdös voltam. Mikor a hajam kihullt, akkor nagyon magam alá kerültem. Mintha akkor tudatosult volna bennem a betegség.

2013. ápr. 12. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!