Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Piros csík honna megy fel?

Piros csík honna megy fel?

Figyelt kérdés
Megkaristolt egy rozsdás drót darab 2 helyen a combomon.Ez kb 5 perce történt de már felduzzadt a seb körül.Lehet hogy elindul majd a piros csík ha igen akkor honnan számítsak rá?Ha veletek előfordulna akkor ti elmennétek dokihoz másnap?És ti mit csinálnátok a sebbel pontosabban mivel fertőtlenítsem a sebet?
2009. szept. 22. 21:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
50%
Ha ROZSDÁS drótba akadnék, én azonnal elmennék az orvoshoz (sima drót nem biztos, hogy annyira zavarna). Ha elindult a piros csík, azt azt jelenti, kicsit elkéstél vele...
2009. szept. 22. 21:46
 2/18 A kérdező kommentje:
Rozsdás drót volt. még nem indult el a piros csik, csak ha elindulna hol nézzem????????most hülyének néznének ha orvoshoz mennék este, mikor még aztsem tudom elfertőzödött e.
2009. szept. 22. 21:47
 3/18 anonim ***** válasza:

Én a helyedben elmennék a dokihoz holnap,ezzel nem szabad játszani.Ha jól tudom a piros csík a karodnál megy felfele.

A goggleba be írtam és lám mit adott ki gyakorikérdések :D

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__immunrendszer-fertoz..

2009. szept. 22. 21:48
 4/18 anonim ***** válasza:

Szerinem a sebtől indul a csík.Én ilyen betadinnal, vagy jódtinktúrával szoktam fertőtleníteni, mert az orvos is ezzel csinálná.Életemben egyszer kaptam tetanusz oltást, amikor elestem rossz minőségű betonon, amibők kiálltak a kis éles kavicsok, és lejött mindkét tenyeremről a bőr, azt is inkább csak megelőzésként adták, nem volt piros csíkom.A szervezet sok mindent legyőz, és akkor vagy veszélyben inkább, ha nagyon vérzel, és nagyobb sebed van, amibe belekerült, pl.füld, vagy rozsdás valami.

Mennyire sebesültél meg?

2009. szept. 22. 21:49
 5/18 anonim ***** válasza:
50%
Na akkor figyelj. A dokihoz nem akkor kell elmenni, ha már elfertőződött (bár le tudják vágni a lábadat, nekik nem gond), hanem még időben, hogy NE fertőződjön el. Kitisztítják a sebet, adnak egy tetanuszt, és kész.
2009. szept. 22. 21:50
 6/18 anonim ***** válasza:
Esetleg képet nem tudnál feltenni? Addig is bekenhetnéd fertőtlenítővel, minden esetre.Mondom, betadine, jódtinktúra, esetleg alkohol.
2009. szept. 22. 21:51
 7/18 A kérdező kommentje:

nem mély, egyik hámsérülés, másik meg vérzett de csak a felszin véres . viszont bevan eléggé dagadva. mert 2 seb van egymás melett úgy csikart a drót. eléggé rozsdás volt.

Azt szeretném kérdezni hogy pl, felmegy hol nézzem?hol látom,mert olvastam hogy vivőértöl vagy főértöl megy felfelé. de a seggemnél van ott hol nézzem?

2009. szept. 22. 21:57
 8/18 anonim ***** válasza:
a piros csík, vérmérgezés esetében, a sebből indul ki, és a szív felé tart. azt mondják hogy amég el nem éri a szív vonalát a piros csík, addig nem vagy közvetlen éeltveszélyben. amennyiben látod h elindul a csík, 12 órán belül el kell h induljon ha vérmérgezésed van, azonnal menj el a sebészetre. adnak egy tetanusz oltást, és már készen is vagy. jóddal, betadinnal, ha semmmi más nics ottho házipálinkával kend be, az fertőtlenít
2009. szept. 22. 22:04
 9/18 anonim ***** válasza:
90%

a karcolások be szoktak dagadni.

próbáld ki, h körömmel, vagy toll hegyével (kikapcsolt tollal) megkarcolod magad, és be fog dagadni. nekem pont ilyen allergiám van, ha megkarmolnak akkor bedagad, jobban mint egy átlagos karmolás.

ha lekened fertőtlenítővel nem valószínű h bármi bajod is lesz. ha nincs otthon semmilyen betadine vagy ilyesmi, akkor fújjál rá parfüm9öt, abban van alkohol. csípni fog, de lefertőtlenít eléggé.

2009. szept. 22. 22:08
 10/18 anonim ***** válasza:
Igen, a karcolások inkább csak ilyesztőek, ha pl.megkarmol egy macska az is szörnyen bedagad, szerintem ne ilyedj meg, csak kend be, pár óra múlva lemegy a dagadás, és ha csak kicsit vérzik, és hámsérülés, akkor abból nem hiszem, hogy lehet túl nagy gond
2009. szept. 22. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!