Lehetek a tengerimalacra allergiás?
Kb. 1,5 hónapja került hozzám egy kis tengerimalac.
A szobámban tartom ketrecben, faforgács alomban.
Most hétvégére bedurrant mindkét szemem: ég, viszket, szúr. Kipirosodott, és a fehér részben erősen látszódnak vérerek.
Tegnap azt mondta az orvos, hogy allergia. De azt nem, hogy milyen eredetű. Én viszont nem említettem neki a kisállatot, viszont ez az egyetlen új változás van a környezetemben, ami ilyet kiválthat.
De vannak macskáim és kutyáim is, azokra soha nem voltam allergiás.
Lehet, hogy a kisállatra lennék allergiás és ha igen, akkor ennyi idő (1,5 hónap) kellett, mire kijött nálam?
A probléma az, hogy én a kis állatkától nem akarok megválni. Amennyiben valóban rá vagyok allergiás, mit tudnék tenni, hogy az állat is maradjon, és én se "szenvedjek" allergiától?
Most szemcseppet kaptam.
Egyelőre használom azt, amit felírt.
Továbbá szüneteltetem a simogatást, bár nehéz lesz.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
szerintem hamarabb is előjöhetett volna az allergia, ha a tengerinalacra vagy allergiás, már 1-2 hét múlva is.
most ilyen időszakod van, elmúlik, nekem is szokott lenni ilyen tünetem havonta egyszer. ezt okozhatja, a levegőben levő por is, mikropor, vagy a túlzott monitor-sugárzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!