Tüszős mandulagyulladásnál tényleg nem érdemes tej, illetve tejterméket fogyasztani?
Egyszer gyerekkoromban egy orvos mondta nekem, azóta több ízben is hallottam. Olvastam olyat is, hogy ez csak téves hiedelem. Most akkor mi az igaz?
Csak azért kérdem mert úgy kívánok most egy nagy pohár hideg kakaót, de éppen ebben a betegségben szenvedek. Antibiotikumot is szedek!
Kérem csak olyan ember írjon aki ebben a témában kompetens!
Köszönöm válaszaitokat
Én 2 dolgot tudok neked az antibiotikummal és a tejjel kapcsolatban mondani.
Az egyik, hogy tejjel soha semmilyen gyógyszert nem jó bevenni, vagy közvetlenül előtte-utána inni, mert gátolja a gyógyszer rendes felszívódását. Ezt én úgy hallottam egyszer.
A másik, ami viszont biztos, hogy az antibiotikum hatással van a normál bélflórára és valakinek nagyon ki tudja készíteni a gyomrát, hányinger, hányás, hasmenés, étvágytalanság léphet fel és a hasmenést a tej fokozhatja. Ilyenkor javasolt probiotikum szedése párhuzamosan az antibiotikummal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!