STD? Mennyi idő után jöhet ki?
Figyelt kérdés
A nőgyógyászom másfél éve ezt a szót használta a fertőzésemre. 3 éve voltam a párommal (és csak vele) akkor. Lehetséges, hogy nem csalt meg, csak ennyi ideig lappangott a betegség? Mert a doktornő azt mondta, ezért ne vágjam ki a barátomat, de végülis nem értettem teljesen, hogy akkor most azért mondja-e, mert akár ennyi év után is kijöhet valami, amit mástól összeszedett?2013. febr. 5. 14:48
1/6 A kérdező kommentje:
A barátom nem szerette az óvszert használni. Ennyi még adaléknak.
2013. febr. 5. 14:50
2/6 anonim 

válasza:

Az STD a szexuális úton terjedő betegségek gyüjtőneve, ide azért elég sok betegség beletartozik. Ha nem tudsz konkrétabbat erről, akkor nem fogsz pontos választ kapni a kérdésedre. Van, amik csak pár napot, pár hetet lappanganak, de pl. a HIV fertőzéstől számítva évek telnek el, mire megjelennek az AIDS tünetei.
3/6 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy gyűjtőnév. Ahogy visszagondolok, konkrétum nem rémlik. Biztos nem HIV/AIDS. A kérdésem lényege, hogy van-e olyan (a HIV/AIDS-en kívül), ami évekig lappang. Tehát korábbi valakitől szedi össze, és nálam csak évek múlva jön ki. Az rémlik, hogy azt mondta még, férfiaknál tovább lappang, és fájdalmas pisilés lehet az egyik jele. De többre nem emlékszem.
2013. febr. 5. 15:18
4/6 anonim 

válasza:

Chlamydia esetleg? Az nagyon sokszor tünetmentes, van, hogy csak akkor veszik észre, mikor a nő gyermeket szeretne, és nem esik teherbe.
5/6 A kérdező kommentje:
Tudom, hülyeség, meg fájna utólag is.
2013. febr. 5. 21:46
6/6 Wenckebach 

válasza:

Nagyon sok STD lappanghat sokáig, sőt, némelyik kórokozót úgy is hordozhatja valaki egész életében, hogy végig tünetmentes. Milyen jellegű volt a fertőzésed? Milyen panaszaid, tüneteid voltak? Ez sokat segítene a válaszadásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!