Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Száraz, atópiás bőrre Eucerin?

Száraz, atópiás bőrre Eucerin?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a bőröm nagyon-nagyon érzékeny és fürdés után nagyon piros lesz, főleg a vállamnál és a felkaromon. A füst nagyon irritál, ettől kiütéseim is lesznek, de a vízben lévő klór és a keménysége sem tesz jót neki, ebben biztos vagyok,m ert ha nem fördük 2-3 napig, akkor észrevehetően javul a bőröm minősége, de kénytelen vagyok fürdeni mert akkor meg más baj lenne.

Szóval az lenne a kérdésem, hogy vajon az EUCERIN Lipid-olajtusfürdő és az EUCERIN Complete Repair 10% Urea testápoló jó hatással lenne-e rám?

Konkrét árat nem találtam, de elég húzósnak tűnik, hogy csak úgy próbálgassam. A bőrgyógyászhoz sajnos csak március vége felé kaptam időpontot, az mág nagyon messze van, addig én nem bírom ki. Arra gondoltam, ezt és vény nélkül kapható alleriga-elleni gyógyszert használok addig. Vajon ez segíthet valamit?

Később szeretnék majd egy normális víz szűrő berendezést, ami lágyítja a vizet és kiszűri az oldott klór tartalmat, mert az nálunk nagyon magas. Erre egyelőre nincsen pénzem, de úgy tűnik, hogy drasztikus változtatásokat kell az életemben eszközölni. Néhány étel allergia kiderült, hátköznapi kozmetikumokat egyáltalán nem használhatok.. Legutoljára valami emulziót írt fel a doki, de az még novemberben volt, azóta nem voltam sehol és elfogyott már szinte minden. Még egy pár csepp Elocom van, ami gyulladásra jó, de nem szivesen használom, mert az nagyon tüneti kezelés csak és el is vékonyítja a bőröm.

Szóval erre gondoltam, de bármilyen tanácsot elfogadok. Elvileg mosószerre/öblítőre nem vagyok allergiás, mert ha odafigyelek arra, hogy nagyon tiszta legyen a ruhám és sűrűn cserélem az ágyneműt, akkor is valamivel jobb a helyzet és érzem, hogy jó. A dohányfüst az hihetetlen durván roncsolja a bőröm, nagyon nehéz elkerülni néha, hogy ne kerüljek bele, de utána nagyon durván meglátszik gyulladások és kiütések formájában, akkor az összes ruhám egybők "kuka".. szóval az ilyenek miatt sajnos elég sűrűn kell mosni a ruháimat és a hajam, arcom, a sok mosakodás viszont szárítja a bőrt.

Szóval ez egy elég reménytelen helyzetnek tűnik, de megpróbálok kerülni mindenféle szennyező anyagot, csa kaz a baj, hogy informatikai részen dolgozom sokszor és ott rengeteg a por, szinte elkerülhetetlen az érintkezés vele. Szárít és allergiás reakciókat válthat ki huzamosabb idő után. Más ötletem nagyon nincs, mint a hosszú ujjú ing és a mosakodás munka után.

Remélem valahogy megoldható ez a helyzet. Gondolom gyúgyítani nem lehet, de jó lenne ha hatásosan lehetne kezelni.. valahogy úgy, hogy ne legyen túl drága :P

A víz szűrőt mindenképpen szeretném beszerezni, úgy érzem talán az is segítene valamit.

2013. jan. 26. 03:54
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnos a klóros víztől nálam is előjött ez a dolog, de egy egyszerű, profán megoldást tudok a tusolás, minél rövidebb és csak szükséges mennyiségű tisztálkodás mellett javasolni, ami nekem bevált: a hagyományos tégelyes Nívea krém!

nekem az ujjam köze annyira kiszárad, hogy felrepedni képes, és hólyagszerű, víztelen valamik is jelentkeznek.

Óvd a bőröd a kémiai behatásoktól, és a hidegtől, és éjjelre mindig kend le magad: gyorsan beszívódik, vizesen a legjobb.

ha nem felejted el, szépen javul a dolog, de én mihelyt múlik, mindig elfelejtem bekenni magam, úgyhogy nem tudom megmondani, hosszú távon megoldás e.

jah: és a forró vizet főleg kerüld: nálam az volt a ludas, meg a kesztyű nélküli szaladgálás.

sok sikert :)

2013. jan. 28. 22:43
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi!
2013. jan. 29. 00:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!