Szerintetek mit tegyek? (bélférgesség)
még csak 14 éves vagyok,de lassan 1éve fedeztem fel a székletemben a férgeket:((egyre gyakrabban viszket este az ánuszom környéke,ugye akkor jönnek ki..:/
anyukámnak nem merem el mondani,annyira kínos.:((
esetleg valami recept nélkül kapható gyógyszert ismertek ?
sok foghagyma lehet megoldás?
megakarok ettől szabadulni!:(
Minél előbb menj orvoshoz! (iskolaorvos vagy háziorvos)
Ne szégyeld, el sem hinnéd milyen sok embernek van/volt bélférge. Az orvos ad rá gyógyszert. De minél hamarabb!
Szerintem is orvoshoz fordulni a legkönnyebb, DE!
Ha ír fel valami gyógyszert, akkor nézz utána, mert lehetnek mellékhatásai, olyanok, amik csak később jönnek elő.
Engem is kezeltek bélférgesség ellen gyógyszerrel, és most 20 évesen Crohn-beteg vagyok, ami egy gyulladásos bélbetegség. Tesztekkel bizonyították, hogy ezt a gyulladást például a bélféreg jelenléte enyhíti, mivel érdeke, hogy a gazdatest minél egészségesebb legyen.
Tehát úgymond természetes, hogy az ember (egy ideig) bélférgekkel él együtt ehhez hozzászokott a szervezet, az idők során szimbiózis tudott kialakulni.
Egy szó mint száz, én azt tanácsolom, hogy a természetes módot próbáld ki, mondjuk a fokhagymát és csak akkor szedj gyógyszert, ha az nem segít.
Mindenképp szólj a szüleidnek, ez egyáltalán nem ciki! Azért is fontos, hogy tudjanak róla, mert az egész családnak szednie kell féreghajtót, mivel rendkívül jól szaporodnak a kicsikék, és nagyon jól fertőz. Nem vicc, mondd el mihamarabb anyukádnak, és mars gyógyszerért! Nekem gyerekkoromban elég sűrűn volt cérnagilisztám, és még a bugyikat is vasalni kellett, mert peték maradhatnak rajta mosás után is!
És még egyszer: Egyáltalán NEM ciki!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!