Hepatitis A elleni védőoltás általában kapható a kisebb patikákban is?
Hülyén hangozhat a kérdésem, de ezen múlik egy nagy utazásom külföldre,elég nyugtalan vagyok miatta és nem tudtam a hétvégén gyógyszertárakat hívni plusz nem is lakom most Mo-on.
Az utazás előtt szükségem van min 3 védőoltásra. Ha jól tudom iskoláskorban ebből kettőt kötelezően megkapunk: a hepatitis B ellenit és a tetanuszt. Ez valóban így van? Mivel nem élek otthon, csak egy napra tudok haza menni és beadatni a hepa A-t, viszont ha a patikákban nincs otthon, a kisvárosban akkor meg kell ugye rendelni. Nem tudom, hogy mennyi idő ez (ha hétfőn megrendelik nekem szerdán már kellene) vagy esetleg van készleten ebből az oltásból mindig?
A gyógyszertárakban ez viszonylag ritkán van raktáron, mivel kevés kell belőle és az sem gyakran.
Megrendelést Miskolcon 5 munkanapra vállalták, mivel még a megyei központi raktárban sem volt akkor. Pech !
DE elmondásuk szerint két napra szokott megérkezni.
Itthoni rokonokkal próbáld elintéztetni.
köszi!
majd körbetelefonáunk mondjuk Békéscsabára, vagy később utazok vissza. de az is egy plusz jegy pfff...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!