Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Beadható-e több oltás egyszerre?

Beadható-e több oltás egyszerre?

Figyelt kérdés
Indiába szeretnék utazni, de már csak az oltások tartanak vissza az úttól. Külföldön élek, és csak két napra tudok hazautazni beadatni a legszükségesebb oltásokat, mint: hepatitisz A és B, tetanusz ha szükséges. Felhívtam az otthoni háziorvosi asszisztens aki szerint ez nem lehetséges, ennek több idő kell. Valóban így van? emiatt mondjak le az útról? Még meg tudnám oldani hogy 5-6 napig maradok otthon és talán találnék orvost is aki beadná. Ennyi idő elég lenne rá?
2013. jan. 5. 11:31
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem orvost kell találni rá, mert az oltást az előírt protokoll szerint beadja a háziorvosod , De például a hepatitis AB kombinált oltási sorozat is 3 darab oltásból áll, amit fél év alatt kell beadni, a sürgős lerövidített változata: bemásolom neked

"Hepatitis A és B elleni kombinált oltóanyag:

Mindkét (A és B) hepatitis (májgyulladás) formától megvéd. Az oltásokat 0-1-6 hónap időbeosztással kell beadni, azonban, ha utazás előtt már csak egy hónapja van a hepatitis védőoltások felvételére, akkor 0-7-21 nap időbeosztással is felveheti, azonban ekkor 12 hó múlva egy emlékeztető oltás szükséges."

Ez azt jelenti, hogy kell egy alapimmunizálás és emlékeztető oltás. 1 darab oltással nem vagy védett !!!

Itt tudsz érdeklődni / oltóközpont/, érvényes TB-vel ellátnak:

[link]

2013. jan. 5. 11:58
 2/4 A kérdező kommentje:
olvastam a kombináltról, de épp az idő miatt nem azt kérném, hanem külön külön.olvastam hozzászólásokat ki mit kapott oltóközpontban, de senki nem írta hogy egy nap alatt vagy vissza kellett mindig menni...:S
2013. jan. 5. 12:01
 3/4 anonim ***** válasza:
Csak a Hepatitis B-re nézve is vissza kell menni, jól mondta az asszisztens, nem oldható meg 1 nap alatt.
2013. jan. 5. 12:20
 4/4 A kérdező kommentje:
igen azt kétszerre adják, viszont utánanéztem és iskoláskorban megkaptuk... remélem az orvos is megerősíti, és akkor csak egy hepa A kellene és mehetnék a nagy útra :))
2013. jan. 5. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!