Lehet ilyen esetben hasfogót szedni?
Egy súlyosabban tűnő betegség végét járom , majd 10 napja megy a hasam és élénk piros vért fedeztem fel a székletembe. Háziorvosom szerint a vastagbél egy berepedése miatt van ez.
Végig szedtem a gyógyszert (Normixot) de még mindig tart. Orvosom tanácsára elkezdtem enni "normálisan" fűszeres alkoholos zsíros olajos kajákat kerülve hogy idővel elmúlik!
De jó lenne szedni valami hasfogót, az orvostól ne kérdeztem meg hogy ilyen esetben lehet-e szedni.
Hasmenés esetén mindig diétázni kell. Nemcsak a nehéz kajákat kerülni, hanem kifejezetten hasfogó diétás ételeket enni. Főtt krumplit, párolt rizst, háztartási kekszet. Tejet ilyen esetben például egyáltalán nem ajánlott fogyasztani.
A hasmenés károsítja a bélflórát, így ajánlott probiotikumot szedni.
Sok folyadékot kell inni a kiszáradás elkerülése érdekében!
Amúgy nem tudom, hogy milyen betegséged volt és milyen gyógyszert szedsz? Mármint mire kaptad. Azt írtad, hogy mi a neve.
De alap esetben, ha az embernek hasmenése van, akkor szedhet hasfogó készítményt. De erre inkább kérdezz rá az orvosodnál. Ha kell, akkor telefonálj neki rendelési időben vagy menj vissza hozzá.
Igen, ez az, ami az antibiotikum gyógyító hatása mellett negatívum is, hogy nem csak a problémát okozó baktériumokat pusztítja el, hanem pl. a jótékony baktériumokat is, amik meg ha nincsenek, akkor jön a hasmenés, hányinger, étvágytalanság.
A probiotikum pedig pont erre jó, hogy visszaállítja a jótékony bélflórát. A patikában vény nélkül kaphatóak. A tej arra jó, hogy az is valamilyen szinten jó a baktériumok ellen, de a hasmenést pont hogy fokozza.
Azért a tartós hasmenés nagyon nem jó, mert sok folyadék kimegy, meg ásványi anyag...
Ha a probiotikum, illetve a hasfogó étrend sem használ, akkor menj vissza az orvoshoz, hogy írjon valamit.
Alap esetben szinte bármilyen hasfogóval, akár széntablettával is lehet próbálkozni, csak így, hogy gyógyszert szedsz, így már nem olyan biztos, hogy szabad-e. Szerintem olvasd el a betegtájékoztatókat, az antibiotikumét és a széntablettáét is, hogy nem zárják-e ki egymást.
Vagy ha nem akarsz visszamenni az orvoshoz, akkor menj be a patikába és ott biztosan meg tudják mondani, hogy vehetsz-e be széntablettát. De lehet ha betelefonálsz a patikába, még úgy is elmondják.
Jobbulást!:)
az antibitikumot már végig szedtem, most már normaflort szedek meg az orvos által felírt kúpot!
Köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!