A családban többen elkaptuk a rotavírust, baj, hogy hasfogót vettem be?
a 2 éves picike hozta a családba a bölcsiből, ő már nagyon jól van, de szerda óta én is, és anyukám is ugyanazon tüneteket produkáljuk (hányás, vizes hasmenés, erős étvágytalanság, gyomorfájás, láz). sumetrolimot szedünk, mellé vettem patikában hasfogót, és csak most olavasom neten, hogy nem szabadna, mert így nem tud kiürülni a vírus. ez igaz? máshogy minden kijött belőlem, tényleg minden.
a másik, a pici visszafertőződhet ha velünk van? már visszajött az étvágya, de még ő is szedi az antibiotikumot és a normafloret, és diétázunk.
pici nincs oltva? nekemis hozott a kisfiam az oviból, mindhárman megbetegedtünka párommal egedüla 16hós kislányom nem. na ezért gondoltuk hogy rota. ő oltva van ellene.
egyébként nem gond a hasfogó, sőt segít is megelőzni a kiszáradást. a vírus ha már a hasmenésnél tartasz távozóban van. az újarfertőződéstől pedig amaximális higiéniával tudod megóvni. pelusokat azonnal a kukába, ha nem megoldható zacsiban egyesével, kézmosás, játékmosás..stb.,
mindent domestosozunk, pelust zacskózunk, wcbe is minden alkalom után jó vastagon beleöntöm a domestost, és a kezemet is fertőtlenítővel mosom. nem volt oltva ellene, lekéstünk róla, a doki akkor aztmondta, hogy már nem érdemes. szerencsére nem nagyon terítette őt le, egy nap volt amikor nyüszi volt, a többi napot jó kedvűen bírta, és csak 2x hányt, a hasmenés volt a fő gond, akkor sirdogált kicsit, biztos nagyon fájt a hasa. fogyott is egy kilót szegényke, de mára kezd helyreállni a dolog a pelusban is.
nekem borzasztó gyomorfájásom volt/van, és nem bírok enni, szerda óta csak kekszet, mert más nem marad meg bennem. cukros nesteabol viszont sokat iszom. anyukám már jól van, valahogy én bírom a legrosszabbul, szinte szenvedek.
Szia!
Most találtam meg a kérdésed és érdekelne,hogy nálatok meddig tartott a betegség és hogy mik voltak a tünetek?
Nekem lázam volt, fájt a hasam és megy is a hasam ha eszem. Csak a kekszet és a ropit bírja a hasam.
Még nem voltam dokinál, ezért érdekel, hogy vajon nekem is ugyanaz-e a bajom?
Nagyon szépen köszönöm a választ! :)
Megkérdezhetem még,hogy az orvos beutalt-e valahova? pl vérvétel, ultrahang
Vagy rögtön tudta, hogy ez vírus és csak ő vizsgált meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!