Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mitől alakulhat ki az afta és...

Mitől alakulhat ki az afta és hogyan lehet kezelni?

Figyelt kérdés
2012. dec. 4. 08:34
1 2
 11/20 anonim válasza:
100%

Sziasztok!

Egy időben én is rendszeresen küzdöttem az aftákkal, néha alig tudtam enni tőlük. Nekem is a dió volt az egyik, ami kihozta, mellette pl. az, ha az immunrendszerem épp lestrapált állapotban volt.

Nekem a legjobban a grapefruitmag-csepp vált be. Dm-ben kapható, öblögetni kell vele (vízben oldva), de én utána meg is iszom. Rendkívül jó immunerősítő, hamarabb múlik tőle a "kis szörny"- de napi rendszerességgel, megelőzésnek is jó. :-)

Sok sikert!

2012. dec. 7. 16:28
 12/20 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti! Köszi a felvilágosítást,de tudjuk mi az afta és mind tudjuk,milyen ha kijön...

Utolsó,köszönöm ez nagyon jól hangzik.

2012. dec. 7. 18:12
 13/20 anonim ***** válasza:
Nekem is szokott lenni, és a gyerekeimnek is, tényleg úgy van, hogyha stresszesebb az életem, vagy amikor az immunrendszerem nem az igazi, és mondjuk megharapom véletlenül a számat. Olyasmi ez, mint másnak a herpesz. Mi szájsebészetre s mentünk vele, mert volt olyan, hogy a nagyobbik fiam emiatt nem is evett kiskorában napokig, és állandóan sírt, szörnyű volt...szóval akkor ezüstnitrát oldattal kezelték le, az rögtön lemarta az egész cuccot. Mostanság már csak annyit teszünk, hogyha jön az afta, állandóan, minden evés után fogat mosunk, glikoseptezünk, tehát fertőtlenítjük, de sajunos így is néhány nap, mire fájdalmatlanná válik és elmúlik!
2012. dec. 9. 13:25
 14/20 anonim ***** válasza:
Az afta egyértelműen akkor jön elő, ha gyengűl az immunrendszer. Ez olyan mint a herpesz, ha egyszer megkaptad, bármikor előjöhet. Nekem akkor jelenik meg, ha vérszegény vagyok. Tehát a vashiány okozza nálam. Jó a grépfruit olaj, de 5-6 napig is elhúzódik a gyógyulás.
2012. dec. 9. 20:34
 15/20 anonim válasza:
Glycerin-Borax gyógyszertári ecsetelő (pl. gyerekkori szájpenész stb.) vagy Mentolin szájöblögető. Mindkettő hatásos és nem drága. Plusz: C vitamin szedése.
2012. dec. 9. 23:38
 16/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok hasznos választ ::).Engem igazából csak a fájdalom borít ki,mert ha édeset eszek akkor ha sósat akkor meg az csípi,marja.
2012. dec. 10. 10:12
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Az nem baj, ha csípi, ez ilyen. Nem gondoltatok rá, hogy ha diótól jön ki, allergén reakcióról van szó? Ne egyetek diót és meg van oldva a probléma. Nekem amikor régen volt aftám egyszerűen kiharaptam a p!csáb@, bár ez nem hiszem, hogy a legjobb megoldás, bár meg kell hagyni, működött.
2012. dec. 12. 14:55
 18/20 A kérdező kommentje:
A torkomban nehezen harapnám ki :). Amúgy szeretem a diót és bár elképzelhető,hogy enyhe allergiám van miatta,de azért még fogok enni.Ennyi szenvedést megér a karácsonyi diós beigli :D!
2012. dec. 12. 15:51
 19/20 Tortillavadász válasza:

A dió egészen enyhe allergiát okoz, épp emiatt nem is nagyon ismert tény, hogy pontosan a szájban megjelenő fájdalmas hólyagokkal (aftának is hívhatod). Nekem is van, onnan tudom. A megoldás: diófélék hanyagolása. Egyéni érzékenységtől függően esetleg a főzött diókrémmel töltött sütemények nem okoznak problémát.

Én inkább nem eszek. Amúgy keresztreakciót adhat a curryvel és a kávéval is, nálam sajnos bejött, durva hasmenést okoz mindkettő.

2012. dec. 13. 22:51
 20/20 anonim válasza:
Immungyengeség, immunzavar, hormonális változások, vitaminhiány, egyéb fertőző betegségek kísérője (torokgyulladás stb). Gyógyíthatatlan, akár a többi herpesz, csak kezelni lehet. Nekem a mostani aftám borzalmasan makacs volt, szerintem közrejátszott benne az is, hogy elkaptam egy felső légúti fertőzést a gyermekorvosi rendelőben, mikor oltásra vittem kisfiam. Már 2 hete tartott, elég nagy lett és egyre mélyült, már-már lyuk lett szinte a helyén. Hiába ecseteltem erre a célra szolgáló fertőtlenítőkkel (Phlogosol, Glygosept) és hiába öblögettem naponta többször szájvízzel, semmi hatás. Anyukám ajánlotta hogy meleg sós vízzel öblögessek. És láss csodát, végre valami hat. Úgy kell hogy 1dl langyos vagy meleg vízbe teszel 1 teáskanál (tehát nem kávéskanál, hanem ami annál egy fokkal nagyobb) konyhasót, elkevered hogy teljesen eloldódjon benne és ezzel kell öblögetni naponta 2-szer, vagy akár 3-szor 4-szer is. Illetve gargalizálni, a toroknak is jót tesz. Illetve ha máshol is esetleg van mikroszkópikus sérülés a száj nyálkahártyádon, az is gyógyul vele. 1 nap múlva már NEGYEDÉRE zsugorodott az aftám és végre nem fájt. Második nap után meg már el is tűnt! Szóval csak ajánlani tudom ezt a módszert. A fogaknak sem ártasz vele, mint a legtöbb praktikával illetve ecsetelővel.
2013. jan. 7. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!