Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mitől alakulhat ki az afta és...

Mitől alakulhat ki az afta és hogyan lehet kezelni?

Figyelt kérdés
2012. dec. 4. 08:34
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Hogy mitől alakul ki pontosan azt nem tudom. Nálam elő szokott jönni idegességtől, ha beleharapok a számba, vagy ha idegennél iszok/eszek vmiből ami nincs jól elmosva. Én Corsodyl öblögetőt szoktam rá használni, de vannak más készítmények is, amik jók rá.
2012. dec. 4. 10:13
 2/20 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsot.Nekem újabban ha diót eszek,akkor mindig kijön.
2012. dec. 4. 10:14
 3/20 anonim válasza:
Kisfiamnál már nagyon korán jelentkezett ,olyan másfél éves korától,most jelenleg 6 éves és egyfolytában aftája van,autoimmun betegséget találtak nála és ezzel magyarázták az aftáit.
2012. dec. 5. 19:29
 4/20 anonim ***** válasza:
93%

ha iszok valaki után, akiről látom, a szájhigiéniát mellőzi, akkor biztosan kijön. Már az ivás pillanatában tudom, hogy ebből afta lesz, csak nem akarom megsérteni az illetőt.

az utóbbi időben rájöttem, hogy a nagyon forró kávétól azonnal elmúlik. Nem a nescafe, meg a hasonló sza.rok, hanem az igazi pörkölt kávé, amely annyira forró, hogy csak szürcsölgetni lehet. Na abból egy csészével el kell szürcsölgetni, és figyelni kell, hogy minden kortyból kapjon az afta is. És akkor elmúlik.

egyre több jótékony hatását ismerik fel a kávénak, nem hiába.

a kávé jótékony hatásairól: tények-tévhitek.hu

2012. dec. 6. 09:32
 5/20 A kérdező kommentje:
Mondom,nekem a diós sütik hozzák ki. Én kávézom rendszeresen,de nekem még nem használt aftánál,de majd most tudatosan iszom :)!
2012. dec. 6. 09:34
 6/20 anonim válasza:

Hmmm a kávét én is imádom !

Én írtam,hogy a kisfiamnak autoimmun betegség miatt van szinte állandóan aftája , kedves kérdező ha neked is gyakran van arra érdemes odafigyelni ,mert önmagában is egy tünet ami autoimmunbetegség lehetőségét veti fel (Bechet kór ? gyulladásos bélbetegségek ? autoimmun izületi problémákkal is szokott szövődni ha valakinek gyakran vannak szájnyálkahártyafekélyei-aftái )

2012. dec. 6. 12:31
 7/20 A kérdező kommentje:
Jézus! És akkor most ki kéne magam vizsgáltatni? Mondjuk az elmúlt 5 évben 3szor jött és ez a 3 alkalom az elmúlt 2 hónapban volt,mindig akkor,mikor diósat ettem. De hol tudhatom meg,hogy nekem van-e ilyen betegségem,amilyet írtál Utolsó?
2012. dec. 6. 12:39
 8/20 anonim válasza:
Glycosept. Ez egy szájnyálkahártya kezelő cucc ecseteléssel szoktam használni, értsd néhány csepp egy fültisztító pálcikára és bekenem vele az aftát, nem túl kellemes de utána egy jó ideig nem okoz fájdalmat. Nekem bejött. :) Nekem is szokott néha lenni, utána nézegettem és igazság szerint 5-7 napig eltart ha kezeled ha nem, csak kezelve talán könnyebb elviselni.
2012. dec. 7. 08:59
 9/20 A kérdező kommentje:
Nekem a garatom hátsó részén szokott kialakulni.Azt is tudom ecsetelővel,nem fog ingerelni,ha ott matatok? Öblögetni nem lehet esetleg?
2012. dec. 7. 09:24
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Az egy szájpenész.Egyéni érzékenység hozhatja ki,akkor ha

az ellenálló képességünk lecsökken.Nagyon fájdalmas tud lenni,mert a sebet a száj nyálkahártyáján minden étel marja.

Nincs ellene nagyon hatásos szer,mert egy idő után ugyanúgy fáj.A lefutási ideje 5-7 nap is lehet.Magától rendbe jön,de

addig.....becsinálsz!

2012. dec. 7. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!