Pillanatragasztóval be lehet ragasztano egy vágott sebet?
Szerintem tudod a választ saját magad is...
Talán még egy 9 éves gyerek is tudja...
Anyám!!!!
Összeégetné a sebet.
Használj sebtapaszt vagy azt a kis ragacsot amivel a sebeket húzzák össze.....
Vannak olyan pillanat ragasztók, amit a sebészek használnak. Ezek azonban nem a közértek pénztárainál kaphatóak.
Ne próbálkozz ezekkel, annak ellenére sem, hogy ha a kezedre kerül, és a két ujjad összeér, akkor valóban összeragad az ujjad. Azok a ragasztók steril anyagokból készülnek, amit kereskedelmi forgalomba nem hoznak. Ilyeneket azt hiszem, hogy a Henkel gyárt.
asszem értem. Extrém helyzetben lehet csak használni és akkor semm a sebbe, hanem csak a felszinére. Köszönöm 5.-6. nak
aZ 1.-2. nem köszönöm a hozzánemértést. Csak akkor válaszot ha tudsz jó megoldást máskülönben egy szegénységi bizonyítványt állítasz ki magadról, hogy még a kérdést helyes elolvasása ill. értelmezése semm sikerül.
sebészeten is használnak bőrragasztónak cianoakrilátot. vagyis pillanatragasztót. Alig különbözik a bolti pillanatragasztótól.
Igen, határozottan lehet használni. Nem mérgező.
Sőt nagyon szép sebgyógyulást eredményez vágott sebeknél!
nálam egy ilyen esetből kifolyólag az elsősegély dobozban van a helye!
Arra figyelj, hogy a pillanatragasztó vízzel (vérrel) érintkezve azonnal megköt!
Egy rövid ideig hagyd a sebet vérezni, hogy a szennyeződések kimosódjanak. Ha van víz, mosd ki vele.
Szárísd meg a seb környékét.
A nyílt sebet finoman nyomd össze, a bőr ne gyűrődjön meg.
Tegyél a seb környékére szövetdarabot (géz, póló, ami van). A ragasztót csepegtesd a seb köré a szövetre, ne rá!
Ha erősen vérzik összeillesztés közben, akkor helyezkedj úgy, hogy a vér útja ragasztáskor a sebbel párhuzamos legyen, így a ragasztás nem kritikus helyen fog meggyengülni.
Tapétavágóval vágtam meg a combom munka közben, hirtelen ezt tudtam kihozni a körülöttem lévő eszközökből. A seb alig felfedezhető heggel gyógyult. A mélysége 5mm körüli, és úgy 3cm hosszú lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!