Pillanatragasztóval vissza lehet ragasztani a koronám a fogamra?
Szerintem túl nagy erők hatnak rá rágáskor, hiába ragasztod vissza. A pillanatragasztó mérgező is lehet, nem kéne belőle a szádba tenni. Továbbá a ragasztó maradékai útban lehetnek az új korona felrakásánál.
De amúgy mi kerül egy koronán ennyibe? Én úgy tudtam, hogy 30-40 ezer körül van az ára.
A pillanatragasztó súlyosan mérgező, be ne tedd a szádba!!!!
A műfogsor ragasztó szerintem nem erre van, hanem arra, hogy az ínyhez tapassza a betehető-kivehető protézist.
Ha a koronád jön le, kérj a fogdokitól kétkomponenses ideiglenes ragasztót, műanyag spatulát és kis papírtömböt, amin keverik. Én ilyet kaptam a fogszabályzónál, mert gyakran lejött, így nem kellett bemennem, magamnak ragasztgathattam... Elsőre ragassza be ő ideiglenessel (ne állandóval, mert azt ő sem tudja leszedni).
A pillanatragasztók ciánakrilátot tartalmaznak!
Én nem merném használni!
12.13 vagyok vagyok megint:
a hármas hídnál le kell csiszolni két ép fogat... Helyette javaslom az implatátumot, vagy ha azt nem lehet (mondjuk nincs elég csontod, vagy nem tudnád kifizetni), akkor az inlay-t.
Az inlay olyan, hogy egy pótfog a foghíjra, s belőle két kis karocska nyúlik a két szomszéd fog felé, tehát csak kis karocskányi lyukat fúrnak a szomszéd fogak rágófelületébe, nem pedig körbecsiszolják... Nekem ilyen van, tök jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!