Van saját tapasztalat pazsmirigy alulműködés (Hashimoto szindróma=autoimmunbetegség) miatt?
Nekem mikor 6 volt a TSH-m, akkor 12 volt a vérsüllyedésem, most 3,4 a TSH és 28 a vérsüllyedés. Pont azt kerestem mitől lehet a vs magas, nem gondoltam,hogy összefüggésbe hozható a pm-mel.
Én nem szedtem gyógyszert erre, csak étkezést változtattam eddig, hát remélem lesz még jobb is az eredmény. AntiTPO-t úgy látom saját költségen kell csináltatni, mert nagy ívben tojnak rá. A többi eredményem jó volt, csak a vérsüllyedés aggaszt kicsit.
Nekem 5 éve derült ki,hogy Hashimotom van,de a pajzsmirigy hormonok még mindig normál értékűek "csak" az anti TPO van az egekben./Utoljára 800 volt/
Tulajdonképpen nekem sok problémám nincs csak az állandó hajhullás./így derült ki a betegség is/
Nektek hullik a hajatok?
Egyáltalán mire lehet számítani ennél a betegségél?
Mi van ,ha teljesen elsorvad a pajzsmirigy?
Szerintem, ettől nem hullik a haj, az inkább vashiánytól van.
Ha teljesen elfogy a pajzsmirigy, gondolom a gyógyszerrel bepótolják a hormonokat. Én sem tudom igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!