Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Van saját tapasztalat pazsmiri...

Van saját tapasztalat pazsmirigy alulműködés (Hashimoto szindróma=autoimmunbetegség) miatt?

Figyelt kérdés
Sok éve jelentkezett női ágon a betegségem. Erős szívdobogás éjszaka, verejtékezés, és elviselhetetlen feszültség. Letrox-szal kezelnek, de nem állt be a rendes érték, hol magas! a TSH, hol alacsony. PL.a vérsüllyedésem is magas, csak nagyon ritkán 20mm/h, pedig már az is a felső határ. Most épp 40mm/h volt, de átlag 30mm az érték. A pajzsmirigyes orvos szerint nem ettől a betegségtől van. A háziorvos szerint igen. Rendkívül feszült vagyok, pedig a gyógyszert pontosan beveszem, nem is eszem után bő fél órát, ahogy kell. Szeretném felvenni a kapcsolatot olyannal, aki saját tapasztalata alapján, vagy szakemberként véleményt tud írni. Előre köszönöm,ha vki válaszol

#Hashimoto-szindróma #magasabb vérsüllyedés
2012. nov. 7. 07:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Sajnos én is most tapasztalom, hogy ez mit jelent. 11-es volt a TSH-m, ezért a háziorvos felírta a Letroxot, a szakorvos azt mondta folytassam a szedését. De azt egyikük sem mondta, hogy fokozatosan szabad felépíteni a gyógyszert, tehát 1/4 vagy max fél szemmel kezdeni aztán szép lassan hetek alatt felemelni. Pár hétig nem volt semmi tünetem, aztán egyre rosszabbul lettem. Most negyed szemeket szedek, de másik gyógyszert fogok kérni. Vszínű n extra érzékenyen reagáltam rá és a hormonrendszerem megbolondult. annak ellenére, hogy érték szerint alulműködik a pm, csomó túlműködéses tünetem van a gyógyszer óta: remegek, gyenge vagyok, szapora a szívverésem, néha homályos látás. Nem tudom, hogy a gyógyszer csökkentés megoldás lesz-e, holnap megyek UH-ra ott majd talán több kiderül. De egy biztos, hogy jobban akarok lenni.
2012. nov. 21. 15:23
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, h írtál, ezek szerint nem vagyunk sokan ezzel a betegséggel, mert más nem reagált a kérdésemre. Én is Letroxot szedek, 50-75-125 mg között ingadozik gyógyszerem. Most az utóbbit kell szednem, mert magas lett nekem is a TSH, de nem annyira, mint Neked. (6,8 körül)Hadd kérdezzem meg, nálad a vérsüllyedést nem emeli meg ez a betegség? Elvileg régen voltam UH-n, nem küldött a szakorvos, és anno nálam nem volt csomó, csak a testvéremnek. Viszont egyre kisebb a pm, lassan majd elfogy. Szívpanaszokkal kezdődött a betegségem, kb 5 éve derült ki, előtte aq szívemet nézték. Ez csak véletlenül derült ki a húgom betegsége miatt. Uis női ágon öröklődik. Homályos látásom, remegésem nem volt,annál inkább a feszült idegrendszer, verejtékezés. Néha a szívem megijeszt, főleg éjszaka. A cukrod rendben van? Ja, azt olvastam, h a a betgség pl. a koleszterin szintet is emeli. nálam sajnos bejött. üdv
2012. nov. 23. 18:19
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem mikor 6 volt a TSH-m, akkor 12 volt a vérsüllyedésem, most 3,4 a TSH és 28 a vérsüllyedés. Pont azt kerestem mitől lehet a vs magas, nem gondoltam,hogy összefüggésbe hozható a pm-mel.

Én nem szedtem gyógyszert erre, csak étkezést változtattam eddig, hát remélem lesz még jobb is az eredmény. AntiTPO-t úgy látom saját költségen kell csináltatni, mert nagy ívben tojnak rá. A többi eredményem jó volt, csak a vérsüllyedés aggaszt kicsit.

2013. jan. 8. 17:11
 4/5 anonim válasza:

Nekem 5 éve derült ki,hogy Hashimotom van,de a pajzsmirigy hormonok még mindig normál értékűek "csak" az anti TPO van az egekben./Utoljára 800 volt/

Tulajdonképpen nekem sok problémám nincs csak az állandó hajhullás./így derült ki a betegség is/

Nektek hullik a hajatok?

Egyáltalán mire lehet számítani ennél a betegségél?

Mi van ,ha teljesen elsorvad a pajzsmirigy?

2013. márc. 7. 22:16
 5/5 A kérdező kommentje:

Szerintem, ettől nem hullik a haj, az inkább vashiánytól van.

Ha teljesen elfogy a pajzsmirigy, gondolom a gyógyszerrel bepótolják a hormonokat. Én sem tudom igazán.

2013. márc. 28. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!