Ennyitől el lehet kapni a HIV vírust?
Voltam egy csajjal, semmi különös nem történt, csupán pár dolog:
-össze vissza nyalogatott ergó nyálas lettem sok helyen
- pár percig csinálta nekem az orált.
- meg pusziszkodtunk
Ennyitől el lehet kapni? Vagy ennek mennyi az esélye?
Amennyiben a csaj hív pozitív.
Könnyű elkapni a vírust? Vagy nem?
Mennyi idő múltán lehet kimutatni szűrésen ha mégis az lennék?
20/F
De orálisan igen. De az csak pár percig volt. Vagy azáltal sem lehetett?
Egyébként akkor nyállal sem?
Csak megijedtem hirtelen.
Kis előváladéktól se ami a bőrre került?
Akkor ha nekem csinálta a csaj az orálist kis ideig akkor lehetetlen?
Megnyugodtam.
Meg tiszta nyál voltam, ezért kérdezem.
"A fertőzés átvitele
A HIV átviteléhez az kell, hogy valaki a vírust vagy fertőzött sejteket tartalmazó testnedvekkel érintkezzen. A HIV gyakorlatilag bármely testfolyadékban megjelenhet, de átadására leginkább vérrel, ondóval, hüvelyváladékkal és anyatejjel kerül sor. Kevés vírus a könnyben, a vizeletben és a nyálban is van, de e folyadékokkal rendkívül ritkán terjed.
A HIV átvitele az alábbi módokon lehetséges:
- Fertőzött személlyel létesített nemi kapcsolat, melynek során a szájüreget, a hüvelyt, a hímvesszőt vagy a végbelet borító nyálkahártya fertőzött testnedvekkel érintkezik (védekezés nélküli közösülés)
- Fertőzött vér befecskendezése vagy bejuttatása, például vérátömlesztés, közös tűhasználat vagy vírussal szennyezett tűvel történő véletlen szúrás során
- A kórokozót fertőzött anya adja át gyermekének születés előtt, illetve alatt, vagy utána az anyatejjel
A HIV-fertőzéssel szembeni fogékonyság nő, ha a bőr vagy a nyálkahártya szakadt vagy sérült, még ha nagyon kicsit is - ilyesmi erőteljes hüvelyi vagy anális közösülés alkalmával történik. A HIV nemi úton történő átvitele valószínűbb, ha bármelyik félnek herpesze, vérbaja (szifilisze) vagy más, nemi úton terjedő betegsége van, mely a bőr folytonosságát megszakítja, vagy a nemi szervek gyulladását okozza. A HIV persze akkor is átkerülhet, ha egyik partnernek sincs más nemi betegsége vagy bőrén látható folytonossági hiánya. átkerülhet továbbá orális közösülés során, ez azonban lényegesen ritkább, mint a hüvelyi vagy az anális közösülés esetében."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!