Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Vírusos hasmenés letarolta a...

Vírusos hasmenés letarolta a bélflórámat, mikor áll helyre a székletem?

Figyelt kérdés

1 hete tart, napi 18x járok wc-re, 2 -szer megjártam a kórházat kiszáradással, esténként felkelek arra hogy wc-znem kell. Sajnos így sehova nem tudok menni, kb 4 kg-ot fogytam és még nem vagyok jól. Volt 2 nap amikor jól lettem és másnapra ugyan úgy visszaestem.

A doki szerint erre nincs orvosság ki kell jönnie a szervezetemből. DE most azt mondta hogy ezt már nem a vírus teszi velem, mert az 3-4 nap alatt kiürült már a szervezetemből, ez a gyakori hasmenés már annak az oka, hogy a bélflórámat tönkretette.

Viszont nem ehetek yoghurt-ot , tejes dolgokat stb...

Mikor áll helyre a székletem? Remélem hamar :((

2012. okt. 1. 18:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Probiotikumot vegyél, de ne feltétlenül Normaflore-t, hanem olyat, amiben többféle baktériumtörzs van.
2012. okt. 1. 20:01
 2/4 anonim ***** válasza:

Nyugodtan egyél kefírt és joghurtot, mert azok is tartalmaznak jótékony baktériumokat, amik segítik a normál bélflóra helyreállítását!

A színtej valóban kerülendő, mert hashajtó hatású.

2012. okt. 1. 20:48
 3/4 anonim ***** válasza:

Probiotikumot szedj, és mellé mindenképp prebiotikumot is, ez segíti a probiotikumok szaporodását, hisz azok kizárólagos tápláléka. Ez nagyon biztos hogy helyre rakja a bélflórádat.

Olvasshatsz itt róluk kicsit:

[link]

[link]

Biopatikákban, gyógyszertárakban érdeklődhetsz még.

2012. okt. 1. 21:15
 4/4 anonim ***** válasza:
Szia! Igyál sok folyadékot nehogy kiszáradj. Olyan minőségi probiotikumot használj, amiben valóban több fajta és nagy csíraszámú hasznos bélbaci van. Nagyon sok minden kapható, ezért ne csak az árát, az összetevőit, alkalmazását is nézd meg, hogy valóban el is jussanak a bélrendszerbe. Melléjük a gyorsabb elszaporodáshoz megfelelő prebiotikumokat. Pótold a szervezetedből kiürült ásványi anyagokat is lehetőség szerint természetes forrásból. Ha érdekel szívesen küldök pár tapasztalatot emailben. Mielőbbi jobbulást!
2012. okt. 3. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!