Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mitől lehet valakinek "csak...

Mitől lehet valakinek "csak úgy" láza?

Figyelt kérdés

2 napja este belázasodtam, akkor nagyon bedagadt a mandulám, nehezen nyeltem. Aspirintől lejjebb ment, másnap is hőemelkedésem volt, este lázam. Volta orvosnál. De végüli semmit nem írt fel, mert furán még meg sem vagyok fázva. Fáj a fejem és az izmaim, ha belázasodok...esenk ívül nem sok bajom van. Tegnap este 38.7 volt a lázam.

Elküldött vérvizsgálatra. Fura az egész.

Egy hete bedurrant az orrom, amire kaptam steroidos orrsprayt...talán azért nincs megfázásos tünetem, mert azt használom?

Sosem szoktam lázas lenni.

Köszi a tippeket!

2012. szept. 20. 12:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez nagyon influenza gyanús. Arra meg nem nagyon szoktak adni semmit, csak lázcsillapítót, meg vitaminokat.
2012. szept. 20. 12:22
 2/7 anonim válasza:
Egyértelmű, hogy valami vírust kaptál el. :) Ne aggódj, ebben egyelőre semmi rendellenes nincs. Ne feledd el, hogy a sok C vitamin ilyenkor elengedhetetlen! A közhiedelemmel ellentétben ilyenkor napi 3-4000 mg C vitamin nagyon is jót tesz!
2012. szept. 20. 12:23
 3/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Ok...de nem fura, hogy folyik az orrom meg ilyenek?

Azt hiszem sosem szoktam influenzás lenni :-D, csak simán megfázva.

Azért fura, mert semmi megfázázásos tünetem nincs a lázon kívül és kicsit talán fá a fülem...de nem erősen.

Na jó...akkor iszok ezerrel teát és sok sok c vitamin :-D.

Köszi szépen!!

2012. szept. 20. 12:40
 4/7 anonim válasza:
Haha, ne aggódj, ez tényleg semmi komoly, és amiket leírtál, azok mind-mind influenzára utalnak. :) Akkor menj vissza az orvoshoz, ha huzamosabb ideig nem múlik a láz, vagy úgy érzed, megfertőződött más is (pl. ebből alakulhat ki a tüdőgyuszi, stb.)
2012. szept. 20. 12:50
 5/7 A kérdező kommentje:

Ok :-).

Az elöbb sokmindent elírtam...tehát azt akartam mondani, hogy NEM folyik az orrom :-D...márpedig nálam ez elég ellemző, ha megfázom :-).

Na jó szuper, akkor nem aggódom...most itthon pihengetek :-)...3 nap alatt csak kikúrálódom. Ma már egyébként is sokkal jobban érzem magam.

Köszi még egyszer!!

:-)

2012. szept. 20. 12:58
 6/7 anonim ***** válasza:
A laborból sok dolog kiderül. Valószínű, hogy valóban valamilyen vírust nyeltél be, de ha a lázad nem megy le néhány napon belül, akkor irány vissza az orvoshoz! (pl.: mononukleózis-gyanú miatt - az is vírusfertőzés, nehogy bepánikolj!)
2012. szept. 20. 19:14
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi,

2 napig volt lázam. Most 2. napja lényegében nemsok bajom van. Jött-ment hála az égenk :-).

De azért kopogjuk le :-DDD.

A labort persze megvárom :-).

Köszi

2012. szept. 21. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!