Nyugtasson meg valaki! Ugye semmi bajom?
Az történt, hogy kutyát etettem kint, és megnyalogatta a kezemet. Utána bementem, megmostam a kezemet, de főleg csak az ujjaimat, a kézfejem tetejét, meg a tenyerem alját nem nagyon. Utána kivettem a hűtőből egy csokit és kinyitottam, de a habja ráment (azt hiszem) valamelyik ujjamra. Aztán eszembe jutott, hogy most nyalogatott a kutya, és megint jó alaposan megmostam a kezem.
De most meg felvetődött bennem, hogy a veszettség ugye nyállal terjed, és totál bepánikoltam, hogy mi van, ha elkaptam valamit a kutyától.
A kutyus ugyan nem beteg, meg nyugodt, meg nagyon barátságos és semmi baja, de mivel a falu szélén lakunk, és nincs kerítés, éjjelente járkál ide mindenféle állat.
És most azon pörög az agyam, mi van, ha a kutya meg van fertőzve, vagy valami (főleg a veszettségtől parázok itt össze-vissza), én meg így ettem, miután kutyáztam, és Jesszus...
Tudom, hogy alapvetően tök hülyeség az egész, de nem bírok megnyugodni, amíg valaki 100%ig meg nem mondja, hogy nem lesz semmi bajom...
Biztosan nem kaptál el semmit! 2x is kezet mostál! :)
Jó dolog a higiénia, de azért azt tudnod kell, hogy nem olyan könnyen kapjuk el mi, emberek z állatoktól a betegségeket- pláne, ha évek óta a környezetünkben élnek.
Sőt! Erősebb az olyan ember immunrendszere, aki állatot tart. Bár ez nem azt jelenti, hogy puszilgassuk a kisállatainkat!
Ha nem vérzett az ujjad, akkor nem valószínű, hogy azon keresztül elkaptál bármit is- ott már kialakult egy "védelmi gát" a sérült bőrön, nem igazán jut át azon baci.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!