Parlagfű allergiások, hogy vagytok, kijött már az allergia?
Nekem pedig inkább aug. első felében szokott lenni. Két-három hét, és lemegy.
Bár ahogy olvasgatom az itteni parlagfűallergiások írásait, és más honlapokon a parlagfű szezonjának idejét, kezdem azt hinni, hogy én nem is arra vagyok allergiás talán.
Júli végén szokott elkezdődni, aug. bő közepéig tart. Ahogy elkezdődik, úgy egy hét után azt mondom elég, veszek tablettát, szedem egy kis ideig, és arra döbbenek rá, hogy már nincs is szükségem rá.
Idén még csak kétszer viszketett a fülem egy-egy pillanatra, és az utcán enyhén megindul az orrom, de szerencsére idáig semmi több. Pedig ilyenkor már bőven benne szoktam lenni.
Egyszer olvastam, vagy halottam egy történetet, miszerint vittek gyerekeket kirándulni, akik között sok volt a parlagfűre allergiás.
Amikor odaértek a természet lágy ölére, meglepetésükre azt tapasztalták, hogy nem tüsszögnek, semmi bajuk nem volt; sőt csokorszámra szedték a parlagfüvet és gondolták hazaviszik, hogy megmutathassák a szülőknek, hogy nem zavarja már őket a növény.
Amikor elindultak vissza a városba, gondolom Budapestre, akkor megint jött a meglepetés, elkezdtek tőle tüsszögni. Ekkor volt arról szó, hogy nem is a parlagfű pollenre allergiásak az emberek, hanem arra, ahogy az átalakul a szennyezett levegő hatására, gondolok itt a porra, koromra. Valahogy megváltoztatja a sok szennyezés a parlagfű pollenjének az összetételét, felépítését.
Ti mint allergiások, tapasztaltatok hasonló jelenséget, hogy vidéken nem zavart titeket a pollen?
Próbált már valamelyikőtök elfogyasztani a növényből? Állítólag hihetetlen gyógyhatása van, fokozza az őssejt termelődését a szervezetben, ezáltal regeneráló hatása van.
8-as akkor szerencsés vagy, nekem mindig halál a Balaton augusztusban, nem is megyek ilyenkor.
Most idén szerencsére én meg fogom úszni nagyjából mert 3 hetet külföldön fogok tölteni augusztus végétől, így most majd kijön de amire bedurvulna már nem leszek itt amikor meg vissza jövök amire újra kijönne addigra már remélhetőleg le megy a nagyja meg talán addigra lesz már hajnali talajmenti fagy is. Amugy már ma rosszabb mint tegnap volt még, de persze nem durva még csak már azért kell fújogatni az orrom többször.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!