Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Herpesz - nem herpesz? Valaki...

Herpesz - nem herpesz? Valaki világosítson fel!

Figyelt kérdés

Tegnap este egyszer csak észrevettem, hogy a szám egyik oldalán valahogyan szárazabb meg érzékenyebb a bőröm. Emlékszem, hogy kb egy órával azelőtt azzal szórakoztam, hogy beharapdáltam a számat, de nem biztos, hogy attól van... Aztán eszembe jutott, hogy mi van, ha herpesz. Soha nem volt még herpeszem, úgyhogy elsőre csak megijedtem, hogy mi van, ha nem múlik el pl gólyatáborra, de ahogy utánaolvastam, annyi rémséget találtam, hogy szinte egyáltalán nem bírtam aludni.

Elég sokszor dörzsölöm a számat és a szememet, ugyanazzal a mozdulattal, úgyhogy előfordulhat, hogy átvittem a fertőzést, vagy nem tudom, de órákig teljes sokkban voltam.

Most jelenleg is érzem, hogy más a bőröm tapintása, ha piszkálom a nyelvemmel fáj, de amúgy csak zavaró, nem fáj, egyáltalán, nem is piros, semmi sem látszik, csak az érzés furcsa.

Össze-vissza mosom a kezem, még gyakrabban, mint máskor, az éjjel egy egész fa szappant elhasználtam.

Ha nem látszik kívülről semmi meg nem fáj, akkor lehet, hogy csak simán kisebesedett és feleslegesen aggódtam?

2012. aug. 6. 11:01
 1/2 anonim válasza:

nekem van herpeszem, akkor jön ki, ha legyengül az immunrendszerem, vagy ha olyat eszem. Én a te esetedben inkább a kisebesedésre tippelek, ha a herpesz előjön, akkor előtte bizsereg az a bőrrész, és utána felhólyagosodik, majd égni kezd. Ez a legáltalánosabb herpesz. Azért ha nagyon beparáztál, a magad megnyugtatására elmehetsz bőrgyógyászhoz, de szerintem nagyonn az ilyedelem :)

Ha pedig nem szeretnél herpeszt, akkor figyelj oda, hogy ne igyál mások után, és ne nyuljálj a piszkos kezeddel a szád környékén, mert a herpeszre nincs végleleges gyógymód, csak homeopátiás (ami egész jól beválik nálam) meg alkalomadtán ha kijön, a kenőcs :/ ne is akard elkapni :D

2012. aug. 7. 21:54
 2/2 anonim ***** válasza:

Én véletlenül fedeztem fel, hogy napi 30 g C-vitamin bő 30 óra alatt megszüntette a herpeszt (a viszketést és az ún. fekélyesedést, amiről a köznyelvben azt mondjuk: kivirágzik a herpesz a szánkon). Tehát megszűnt a viszketés és nem nőtt tovább a sebszerűség, ami ugye a herpesz külsődleges, látható jele, csupán megmaradt egy sebnek, ami annak rendje és módja szerint néhány nap alatt meggyógyult, eltűnt, mint bármilyen más seb.

Általában napi 3-5 g C-vitamint szedek egygrammos, bioflavonoidokkal dúsított tabletta formájában, azóta nem tudok megfázni, már a torokfájásra sem emlékszem, három éve volt utoljára. De amikor elkezdtem észlelni a szám sarkában a felszín alatti kis bizsergő viszketést, gondoltam egyet, és (vírus—vírus, immunrendszer—immunrendszer) beidőzítettem a telefonommal, hogy 45 percenként vegyek be 3 grammot, ekkora mennyiség ilyen adagolásban még épp nem okoz nálam hasmenést. Így toltam be 8 óra alatt a 30 grammot. Másnap reggel még éreztem egy enyhe viszketést, de csak szakaszosan. Folytattam, és délutánra már nem volt semmi belőle, megszűnt a herpesz herpesznek lenni, maradt tehát sebként abban a stádiumban, ahol megállt a bibircsók fejlődése.

2016. okt. 15. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!