Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Orvoshoz kell ezzel menni?

Orvoshoz kell ezzel menni?

Figyelt kérdés
Tegnap előtt megvágta az ujjamat az ásványvizet zsugorfólia papír fogókája a boltban. Rögtön miután hazaértem, lemostam, tettem rá svédcseppet, nagyon csípte. Éjszakára is tettem rá . Még fáj picit, de akkor is fájt amikor elvágtam. Nem mély a seb, csak a bőrt szedte le. Azóta is kenem svédcseppel és neogranormonnal is. Lehet ebből komolyabb baj? Nagyon félek.
2012. júl. 19. 14:49
 1/10 A kérdező kommentje:
Nem fáj az egész seb, csak a szélénél egy nagyon pici részen. De csak akkor ha megnyomom, amúgy nem. Meg egy picit piros körülötte, bedagadva nincs, és maga a seb sem csúnya már.
2012. júl. 19. 14:53
 2/10 anonim ***** válasza:
dehogy kell...csak kiröhögne az orvos
2012. júl. 19. 14:54
 3/10 anonim ***** válasza:
Svédcsepp helyett és jóddal fertőtlenítettem volna. Minek kellene orvoshoz menni egy kis karcolással? Ha begyullad, akkor igen.
2012. júl. 19. 14:56
 4/10 anonim ***** válasza:
Az orvos nem röhög ki, Neki az a feladata, hogy a beteget ellása!Egyébként nem nagy a baj, lesz ilyen az életetben még sokszor!
2012. júl. 19. 14:57
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Konkrétan, miből veszem észre ha begyullad?

2012. júl. 19. 15:01
 6/10 anonim ***** válasza:
Ettől semmi bajod nem lesz. Én heti szinten vágom meg magamat vagy papírral vagy más munkaeszközzel, sosem megyek el miatta orvoshoz, mert minek. Mindig tartok magamnál néhány sebtapaszt, hogy ne kenjek össze mindent. Ha begyullad persze piros lesz körülötte de elmúlik az.
2012. júl. 19. 15:03
 7/10 anonim ***** válasza:
Észreveszed, mert akkor nagyon lüktet a seb, vörös lesz, esetleg gennyedzik, de ez ritkán fordul elő ilyen kis sérüléseknél, én hetente sebesülök főzés, vagy takarítás közben. :-)
2012. júl. 19. 15:06
 8/10 anonim ***** válasza:
Én egyszer elvágtam úgy az ujjam egy éles fémdarabbal, hogy csak egy kis bőrdarab tartotta a helyén. Na ott már el kellett menni orvoshoz. De egy kis karcolásnál, ugyanmár...
2012. júl. 19. 15:38
 9/10 anonim ***** válasza:

Most lehet lepontoztok, de én az ilyen kis vágásokat nem szoktam lefertőtleníteni se. Csak simán lemosom. Szerintem nem szabad túlzásba vinni semmit, így az aggódást se. Kedves kérdező, hidd el nem lesz semmi bajod! Kimostad a sebet, tehát tiszta. A többit meg elintézi az immunrendszered.

22/l

2012. júl. 19. 16:24
 10/10 anonim ***** válasza:

Majd meggyógyul. Kérj rá puszit. Az ilyen vágások, karcolások hozzátartoznak az élethez.

Én akkor mennék, ha mondjuk a húsom látszana és nem állna el a vérzés. Egyébként meg öntök rá ecetet ( ha nincs, akkor csak simán kinyomkodom, amíg vérzik) és ha kell, akkor leragasztom. Még élek és virulok.

2012. júl. 20. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!