Csókbetegség. Találkozott már vele valaki?
A mononucleosis vírusa (Ebstein-Barr vírus) a herpeszvírsok közé tartozik. Ezeknek a vírusoknak a közös jellemzője, hogy nem tűnnek el a szervezetből, ha egyszer megkaptad őket. Viszont a mononucleosis vírusa nem nagyon szokott újabb tüneteket okozni. Mikor megkapod, akkor szenvedsz vele egy kicsit, aztán elmúlik. Mikor "reaktiválódik" a vírus, akkor már nem jelentkeznek tünetek, csak fertőzöl.
De igazából mindegy, mert a lakosság baromi nagy része már átesett a fertőzésen kiskorában.
Szóval ezen felesleges aggódni:D
Csak a saját tapasztalatiamról tudok írni, szóval, igen, én is elkaptam.
4-5 hét alatt gyógyultam meg, de nagyon szenvedtem vele, szinte könyörögtem a szüleimnek, hogy vigyenek kórházba, olyan rosszul éreztem magam a néhány hét alatt, nem tudtam enni-inni, beszélni is nagyon nezen. Végülis otthon kifeküdtem.
Nekem az egyik ismerősőm 3 hónapig szenvedett vele, viszont ő majdnem végig kórházban volt.
Vírushordozóvá válik, igen, de a vírust az emberek 95%-a magában hordozza amúgy is, csak inaktív állapotban. Sokan gyerekkorukban átestek már ezen, csak észre sem vették, mert tünetmentes volt a betegség.
Kitartást és mielőbbi gyógyulást kívánok! :)
18L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!