Elkaptam a mononucleosis infectiosa-t (csókbetegség) Nagyon meg vagyok ijedve. Válaszolnátok pár kérdésemre?
Az orvosom azt mondta általában fiatal lányok kaphatják el a betegséget akiknek le van gyengülve az immunrendszerük. Engem először félrekezeltek (telenyomtak antibiotikummal), és azt hitték tüszős mandulagyulladásom van, de nem. Ijesztgettek, hogy fél év is lehet a gyógyulásom ideje és, hogy pihenni kell rengeteget, szinte csak feküdhetek. Ahhoz képest tök jó a közérzetem, csak a hangom más meg ugye fáj a mandulám és meg van duzzadva a nyaki nyirokcsomóm. :(
Lenne pár kérdésem azokhoz akik hozzám hasonlóan elkapták, csak, hogy tényleg tisztában legyek mindennel!
-A barátomat megcsókolhatom? Neki elég erős immunrendszere van... De nem tudom így is elkaphatja-e? Vagy, ha igen akkor: Mikor csókolhatom meg először?
-A betegség csókkal terjed, ha máshová adok neki puszit pl (nyak, arc...) akkor kizárt, hogy baja legyen, igaz?
Nagyon szeretem őt :(
-Nektek mikor múlt el ez az egész?
-Nem tanulhatok a betegség mellett? Jön az évvége, nekem meg vizsgáim lesznek pótvizsgázni meg semmiképp sem szeretnék.
Ez az egész olyan rosszul jött ki :( Bocsi, ha hosszú lett.
17L
Ált. két hét alatt spontán gyógyul.
A smárolást inkább felejtsd el addig, míg meg nem gyógyulsz.
Bár a legtöbb ember átesik rajta élete során és utána nem fertőződik vele, de ki tudja barátod túlesett-e már rajta.
Körülbelül két héten belül helyre jössz, és utána nem is leszel fertőző. Mert a betegség már kitombolta magát. Nekem utána még hat hét pihenőt írtak elő, nem szabad emelni 1-2 kg-ál több súlyt, nem szabad megerőltetned magadat, mert jelenleg meg van nagyobbodva a léped és a májat, és ha erőlködsz, akkor megrepedhetnek és annak komoly következményei lesznek. Egyél rengeteg vitamint.
Amúgy amikor lappangott bennem, együtt voltunk a barátommal és szerencsére neki kutya baja nem lett.
Először engem is félrekezeltek, de mivel 4 napig 38 fok felett volt a hőm, akkor derült fény rá. Mielőbbi gyógyulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!