Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A pigmenthiányt a kialakulása...

A pigmenthiányt a kialakulása után lehet valahogy enyhíteni?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam hogy ez már nem fog megszűnni a neten utána néztem mostanában a bőrömön több fetőzés is kialakult és ennek következtében is lehetséges a pigmenthiány azt olvastam.Eltűntetni akkor már gondolom nem lehet de valaki nem tud valami módszert amitől kevésbé látszana esetleg?engem nagyon zavar hogy 3 folt van a karomon ahol fehérebb a bőr igaz annyira nem felntünő de én mégis csak mindig azokra tudok figyelni..arra is kíváncsi lennék a hogy a fertőzéseken kívül hogyan lehet még ezeket megelőzni?

2012. jún. 28. 14:24
 1/3 shoona:D ***** válasza:
Azt nem tudom hogy hogyan tudod megelőzni,de hogy hogyan tudsz rajta segíteni azt igen.A bőr legalsó sejtrétegében a sejtek között találhatók a festéksejtek,amik pigmenteket termelnek,ez a melanin.Napfény hatására fokozott a melanin termelés,így barnul az ember.Úgyhogy napozz jó sokat(de ésszel),hogy ezek a részek is lebarnuljanak valamennyire,és akkor mikor télen kifehéredsz,eltűnnek. :)
2012. jún. 28. 14:36
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!A napozással nem lesz gond:)szoktam csak attól féltem hogy így még rosszabbá teszem a helyzetet
2012. jún. 28. 15:03
 3/3 anonim válasza:
Nekem már régóta vannak ilyen pöttyeim és a napozás hatására csak erősebben szokott látszódni,mert azokon a részeken nem fog lebarnulni a bőröd,csak körülötte és így a pigmenthiány még feltűnőbb lesz.Egyes bőrgyógyászok azt mondják nem gyógyítható,de már hallottam ennek az ellenkezőjét is.Az egyik ismerősömnek eltüntették gyógyszerrel és valamilyen fényterápiával.De kitartóan járt rendszeresen Pestre bőrgyógyászhoz.
2012. júl. 2. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!