A pigmenthiányt a kialakulása után lehet valahogy enyhíteni?
Figyelt kérdés
Úgy hallottam hogy ez már nem fog megszűnni a neten utána néztem mostanában a bőrömön több fetőzés is kialakult és ennek következtében is lehetséges a pigmenthiány azt olvastam.Eltűntetni akkor már gondolom nem lehet de valaki nem tud valami módszert amitől kevésbé látszana esetleg?engem nagyon zavar hogy 3 folt van a karomon ahol fehérebb a bőr igaz annyira nem felntünő de én mégis csak mindig azokra tudok figyelni..arra is kíváncsi lennék a hogy a fertőzéseken kívül hogyan lehet még ezeket megelőzni?2012. jún. 28. 14:24
1/3 shoona:D válasza:
Azt nem tudom hogy hogyan tudod megelőzni,de hogy hogyan tudsz rajta segíteni azt igen.A bőr legalsó sejtrétegében a sejtek között találhatók a festéksejtek,amik pigmenteket termelnek,ez a melanin.Napfény hatására fokozott a melanin termelés,így barnul az ember.Úgyhogy napozz jó sokat(de ésszel),hogy ezek a részek is lebarnuljanak valamennyire,és akkor mikor télen kifehéredsz,eltűnnek. :)
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!A napozással nem lesz gond:)szoktam csak attól féltem hogy így még rosszabbá teszem a helyzetet
2012. jún. 28. 15:03
3/3 anonim válasza:
Nekem már régóta vannak ilyen pöttyeim és a napozás hatására csak erősebben szokott látszódni,mert azokon a részeken nem fog lebarnulni a bőröd,csak körülötte és így a pigmenthiány még feltűnőbb lesz.Egyes bőrgyógyászok azt mondják nem gyógyítható,de már hallottam ennek az ellenkezőjét is.Az egyik ismerősömnek eltüntették gyógyszerrel és valamilyen fényterápiával.De kitartóan járt rendszeresen Pestre bőrgyógyászhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!