Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A bárányhimlőt hogy lehet...

A bárányhimlőt hogy lehet elkapni?

Figyelt kérdés
Ha valaki közvetlen elment mellettem és himlős volt, de már nem voltak rajta a kelések (be voltak száradva), elkaphattam? Nagyon félek, mert sosem volt b.himlőm. A babám is velem volt egyébként. Segítség!
2009. júl. 2. 12:23
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Ezt már pont olvastam, de azért köszi. Végülis azt nem tudtam eldönteni, hogy csupán ennyivel megfertőződhettem-e, mert ez nincs benne a leírásban.
2009. júl. 2. 19:52
 12/25 anonim ***** válasza:
A védőoltás csak egy ideig véd-azt hiszem egy évig.Szerintem sokkal jobb,ha megkapja a gyerek,mert akor egész életre szoló immunitást kap ellene.(vagyis többet nem kapja el)
2009. júl. 2. 20:08
 13/25 A kérdező kommentje:
A védőoltás is egy életre szól. Ezt mondta az orvos.
2009. júl. 2. 21:23
 14/25 anonim ***** válasza:
Én gyermekápoló vagyok,és mi úgy tanultuk,hogy nem egész életre szól.
2009. júl. 3. 16:34
 15/25 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék veled vitatkozni, de nekem ezt mondta az orvos és egyáltalán akkor mi értelme lenne az oltásnak? Lehet, hogy az oltás nem 100%-os védelmet ad, de szinte azt és azt mondják, hogy ha valaki elkapja ennek ellenére később, akkor nagyon enyhe lefolyású a bárányhimlő.
2009. júl. 4. 01:31
 16/25 anonim ***** válasza:

Nagyobbik lányomon két hete jött ki a bárányhimlő, most lesz 4 éves. Nagyon jól viselte, alig volt pöttye. Igyekeztem, hogy a kicsi ne kapja el, de mivel egy kicsi szobában alszunk mindannyian, tegnapelőtt rajta is megjelentek a kelések. Sajnos rajta jóval több pötyi lett, de olvastam is róla, hogy a családban másodikként, harmadikként megfertőződő gyermeken egyre több himlő lesz. A mi orvosunk csak mentolos hintőport írt fel, de az óvodai dada ajánlotta a szódabikarbónát, hogy tegyek a fürdővizébe. Állítólag hamarabb leszáradnak tőle a pöttyök. Még nem próbáltam, tegnap mondta, de ma így fogom fürdetni. Egyébként ő is jól bírja, bár kicsivel nyűgösebb, mint általában. Sajnos már nem anyatejes, most 7,5 hónapos.

Szerintem ennyitől nem kaptad el. Én is parázok, hogy a férjem elkapja, hiszen nem lehet megakadályozni, hogy érintkezzen a gyerkőcökkel. :(

2009. júl. 4. 18:10
 17/25 anonim ***** válasza:
Előzőnek: az a jó, ha minél több pötty jön ki rajta. Ha kevés pöttye van, az sajnos baj, mert akkor a belső szerveken jelennek meg. Ajánlatos jó melegen tartani a gyereket, hogy minél több pöttye legyen.
2009. júl. 4. 21:05
 18/25 A kérdező kommentje:
Belső szerveken jön ki???
2009. júl. 4. 23:49
 19/25 anonim ***** válasza:
Ez nem így van. Pont, hogy nem szabad "bedunsztolni" a gyereket. Annál jobban kínlódik szerencsétlen a viszketéstől. Szellős ruha kell, a pöttyöket meg nem szabad áztatni, szárazon kell tartani, és vakarni sem szabad. Nem jön ki a belső szerveken. Olyan van, hogy a száján, nyelvén, de az ritka.
2009. júl. 5. 11:42
 20/25 anonim ***** válasza:
Jó, akkor olvass utána, vagy kérdezd meg a háziorvosod. Volt olyan gyerek, aki majdnem belehalt a 15 kiütésébe.
2009. júl. 5. 13:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!