Ha óvszerrel szexeltem egy nővel, mennyi az esélye, hogy elkaptam-e pl. AIDS-et?
Gyakorlatilag nulla. Óvszer nélkül olyan 1-2 százalék, az óvszer pedig nagyságrendekkel csökkenti az átvitel esélyét.
A hüvelyváladékon kívül azonban vérrel is terjed a betegség, így ha elöfordult, hogy az a partner vére a tiéddel keveredjen ez szintén fertözés forrása lehet. Pl nyílt sebek érintkezése, v. orális szex (és a szájban lévö apró seb) szintén okozhatja a vírus átvitelét, de ezeknek a valószínüsége is nagyon kicsi.
Nincsen semmi bajom, egyszerűen csak nagyon félek, hogy ha beteg lettem akkor tovább adnám. Ha csak én halok meg az nem érdekel, de nem akarom pl. a partnerem megfertőzni.
Segítsetek...
Itt tudsz bővebben tájékozódni. Itt van budapesti cím, amennyiben odavalósi vagy. Ha nem, akkor a helyileg illetékes kórházban/bőr-és nemibeteg gondozóban meg tudják mondani, hogy pontosan hova fordulhatsz.
Legkorábban 4 hét után mutatható ki, de csak 12 hét után mutat BIZTOS eredményt a teszt. A kettő között előfordulhat, hogy jelen van a vírus, de még nem mutatható ki.
Egyébként mégegyszer mondom, a te esetben szerintem tök fölösleges az aggodalom... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!