Bőr alatt kis csomók?
nem vagyok orvos... a háziorvos se mond semmit? engem ö küld el a megfelelö helyekre.
de ha nem tudja hova küldjön, megprobálkoznék irni a weborvosi oldalra,én szoktam néha, havi egy kérdés ingyenes és orvosok válaszolnak. hátha van valami jo tippjük.jobbat nem tudok ha hü-lye az orvosod...
Valószínűleg izomgöbök/izomcsomók lehetnek, melyek akár a rossz tartástól is kialakulhattak,vagy rossz fekhelytől is....
– A deréktájon és bőr alatti tömött érzékeny csomók tapinthatók Copeman herniák
A Copeman hernia a lágyrész rheumatismushoz sorolt klinikai entitás, mely krónikus derék-keresztcsonti panasz képében jelenik meg, kis subcutan hernializált (bőralatti sérvek) zsírcsomók okozzák.
Klinikai megjelenése a keresztcsont tájékán tapintható, gyakran fájdalmas csomó. A zsírszövet fölött lévő bőnye meggyengül, és a gyengébb ponton a zsírszövet kitüremkedik, kisérvesedik. Főleg középkorú és idősebb nőkön fordul elő.
Kialakulásábn deréktáji traumák mellett a derék túlerőltetése is szerepet játszhat. A beteg panaszai között deréktáji fájdalom szerepel, mely a combba, alsóvégtagba, herékbe sugározhat. A deréktájon és episacralisan bőr alatti tömött érzékeny csomók tapinthatók. A lumbalis gerinc mozgásai beszűkülhetnek.
Terápiájában a csomó köré adott gyulladáscsökkentő injekció és fizioterápia jöhet szóba, mely a fájdalmat szünteti. Makacs esetekben műtéti terápia jön szóba, mely nodusok kimetszésével a fájdalom megszűnéséhez vezet.
Jézus Én tegnap találtam a fülemnél egyet,de ez annyira fáj,hogy olyan mint amikor a fülbevalótól begyullad az ember füle. Csodálkoztam is,hogy csak az egyik...mire véletlenül kitapintottam nem is a lyukasztásnál fáj,hanem bentebb(fülcimpa tövében) van egy csomó és az.
Én nem akarok sebészetre menni,pedig Nekem is azt mondták,hogy oda kell. Főleg nem szeretnék injekciót a fülembe...jézus.Lehet várok pár napot hátha elmúlik magától.
S bocsánat hogy idepofátlankodtam,csak az utolsó válaszolód eléggé profinak néz ki és írni akartam,hogy a sebészetre kell menni tényleg.
Sok sikert és a legjobbakat!
08:15 üzenem
nyugi ez csak egy zsírcsomó vagy kásadaganat,nekem is van,és majdnem mindenkinek....ezek jóindulatú elváltozások a bőr alatt,csak akkor szoktak vele foglalkozni,ha nagyon zavaró...magától is felszívódhat,ne piszkáld!!!....ezek lehetnek pár mm-től akár 5cm-nél nagyobb is...nyugi kicsit betokosodott,ne piszkáld!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!