Hogyan derül ki hogy valaki autoimmun beteg? Halálos? Mit lehet tenni?
Figyelt kérdés
Orvosom arra gyanakszik, hogy autoimmun betegségem van. Tudom, millió kivizsgálás áll előttem, de iszonyatosan félek:((( 26 éves vagyok...2009. jún. 11. 12:41
1/13 anonim válasza:
Az autoimmun betegség gyűjtőfogalom, amelybe különböző betegségek tartoznak. Ez alapján így nem tudunk semmit mondani. Az autoimmun betegség olyan, h az immunrendszered a saját szervezeted támadja meg.
2/13 anonim válasza:
Nekem a pajzsmirígy betegségem autoimmun eredetű. Vérvizsgálattal derült ki.
3/13 anonim válasza:
Ez egy állapot, ami kezelhető, de nem múlik el, együtt kell vele élni, és folyamatos kezelést igényel. Vannak nagyon durva típusai, de a legtöbb jól kezelhető. Legalábbis én így tudom. Nekem tesóm meg egyik ismerősöm ilyen beteg. Ilyen betegséggel a gyerekvállalás(ha lány vagy) elég rizikós, mert a hormonváltozásoknak, illetve a gyógyszeres kezelés hiányának megjósolhatatlan következményei vannak (javulást romlást egyaránt okozhat). Úgy tudom, vérkép alapján ki lehet mutatni.
4/13 anonim válasza:
Erre tényleg nem lehet válaszolni, hatalmas különbségek vannak, betegségek és egyéni lefutások miatt is. Előre nem félj, mert egyrészt ez csak egy gyanú, másrészt nagyon sok enyhe autoimmun betegség van, amit te magadtól (tünetek alapján) nem is éreztél volna, csak a célzott laborvizsgálat mutatja ki.
5/13 anonim válasza:
Szia!
sikerült kideríteni hogy mi a baj? autoimmun?
6/13 A kérdező kommentje:
sajnos a lupusra a vérvizsgálat gyengén pozitív lett, így tovább vizsgálnak :(
2010. ápr. 22. 18:28
7/13 anonim válasza:
Sajnálom:(
(én is Sle-s vagyok)
15/L
te hány éves vagy?
8/13 A kérdező kommentje:
sle? lupus?? miben jelentkezik?
27
2010. ápr. 24. 18:01
9/13 anonim válasza:
igen,lupusz, sajna..:S
Hát, nekem ízületi fájdalmaim voltak, belázasodtam (23nap folyamatos lázam volt)az arcomon piros pillangú alakú folt, volt hogy már járnialig tudtam, vérzékenység(bevérzések a talpamon, orrvérzés), kevés fehérvérsejt,fehérje vizelés, 33 nap kórház..
Hova jársz orvoshoz?
10/13 A kérdező kommentje:
Én még a kivizsgálásnál tartok, de nézik a II. belgyógyászati klinikán a és III. kerületben a reumatológián
és te?
nekem amúgy a te tüneteidből semmi sincs, csak a magas CK, CK-MB és elhalt terhesség
2010. ápr. 26. 20:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!