Vastagon felöltözve hány fok hideget képes az emberi szervezet elviselni?
Tudatosan ezeket linkeltem be, ezek tényleg nem a jobbágyság viseletei voltak.
Nem csak akkora termeket, hanem milyen korszerűtlen és/vagy huzatos termeket. Jóformán a kinti levegőt fűtötték.
Azonban a más volt a szobahőmérséklet nem feltétlen egyenlő a "rétegesen felöltözve még károsodás nélkül lehet benne élni" állapottal. Ha az alacsony szobahőmérséklet ellenére el lehet kerülni célszerű ruházattal az ízületi gyulladásokat, az viszont már megnyugtató.
"Ha az alacsony szobahőmérséklet ellenére el lehet kerülni célszerű ruházattal az ízületi gyulladásokat"
Valószínű, hogy régen több volt az ízületi gyulladás, mint most, de mivel általában több volt a betegség és előbb jött a halál, ezért ennek nem lehetett különösebb jelentősége.
mi gyerekkoromban csak a szobát fűtöttük télen, meleg annyi volt, a konyhában, ami onnan kijött, de tanulni optimális volt(falu), télen kb. 15 fok lehetett, rendesen felöltözve (nem télen póló, rövid naci) semmi gond nem volt vele 18 évet töltöttem így.. a kézügyesség valóban "romlik" .4-5 órával nem volt bajom benne :)
mai napig meleg nekem a "szobahőmérséklet"
a szervezet ahhoz igazodik, amit megszok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!