Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Vastagon felöltözve hány fok...

Vastagon felöltözve hány fok hideget képes az emberi szervezet elviselni?

Figyelt kérdés
Ha réteges is a ruházat, a kevés mozgás, és a kézfejek, illetve a fej szabadon léte miatt mennyi a minimum hőmérséklet, mely nem káros egyáltalán?

2012. márc. 12. 14:48
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Tudatosan ezeket linkeltem be, ezek tényleg nem a jobbágyság viseletei voltak.

Nem csak akkora termeket, hanem milyen korszerűtlen és/vagy huzatos termeket. Jóformán a kinti levegőt fűtötték.

Azonban a más volt a szobahőmérséklet nem feltétlen egyenlő a "rétegesen felöltözve még károsodás nélkül lehet benne élni" állapottal. Ha az alacsony szobahőmérséklet ellenére el lehet kerülni célszerű ruházattal az ízületi gyulladásokat, az viszont már megnyugtató.

2012. márc. 13. 13:44
 12/16 anonim ***** válasza:

"Ha az alacsony szobahőmérséklet ellenére el lehet kerülni célszerű ruházattal az ízületi gyulladásokat"

Valószínű, hogy régen több volt az ízületi gyulladás, mint most, de mivel általában több volt a betegség és előbb jött a halál, ezért ennek nem lehetett különösebb jelentősége.

2012. márc. 13. 15:16
 13/16 A kérdező kommentje:
Csak az én kérdésem arra irányult, hogy fellépnek-e 10-17 fok között problémák (beltérben), vagy vastagon, megfelelően felöltözve nem?
2012. márc. 14. 00:03
 14/16 anonim ***** válasza:
én ha nem vagyok vastagon öltözve (1póló+1pulcsi) 15-16 fokon érzem jól magam szal nemhiszem h káros lenne
2012. márc. 28. 00:55
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

mi gyerekkoromban csak a szobát fűtöttük télen, meleg annyi volt, a konyhában, ami onnan kijött, de tanulni optimális volt(falu), télen kb. 15 fok lehetett, rendesen felöltözve (nem télen póló, rövid naci) semmi gond nem volt vele 18 évet töltöttem így.. a kézügyesség valóban "romlik" .4-5 órával nem volt bajom benne :)

mai napig meleg nekem a "szobahőmérséklet"

a szervezet ahhoz igazodik, amit megszok :)

2012. máj. 29. 15:55
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálam pl a 190 nm-es házban csak egy 7 kw-os kandalló fűti az egész házat.Lent 18-19 fok télen,viszont az emeleten 10 sem ritka.Van központi fűtés,de nem kapcsolom be soha.Ez mindig így volt,de semmi bajom nem volt eddig.Ki mihez szokott.
2014. ápr. 21. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!