Lehet HPV vírusa szexuálisan inaktív egyénnek?
Figyelt kérdés
Szeretnénk a barátommal gumi nélkül kipróbálni 2 év után, de félek hogy neki van ilye vírusa mivel ez állítólag törölközővel is elkapható. Nem tudom ez az a fajta-e ami méhnyakrákot okoz. Ezt szeretném elkerülni. Elsők vagyunk egymásnak. Köszi a válaszokat!2009. jún. 8. 10:18
1/6 anonim válasza:
szerintem a pároddal mennyj el elöbb egy kivizsgálásra s választ kaptok,ami biztos és 100%-os.
2/6 anonim válasza:
A HPV (humán papillomavírus) okozza a méhnyakrákot, igen. Az, hogy gumival, vagy anélkül csináljátok, ebből a szempontból teljesen lényegtelen, ugyanis: bár nemi úton terjed, behatolás mégsem szükséges a fertőződéshez, elég a nemi szervek környékén lévő bőrfelületek érintkezése.
Az oltást még mindig beadathatod, előtte úgyis megnézik, hogy fertőzött vagy-e már, és ha nem, akkor ugyanolyan hatékony.
3/6 A kérdező kommentje:
Bőrfelület érintkezésével nem hiszem hogy el lehetne kapni. Ha nem jut be a szervezetbe nem is okozhat fertőzést. Márpedig azzal nem jut be.
Az oltás sajnos túl drága nekem.
Hol lehetne kivizsgáltatni, hogy nincs-e bennem vagy a páromban ilyen vírus?
2009. jún. 18. 18:59
4/6 anonim válasza:
nőgyógyásznál kérd!de ha a barátodnak te v az első,akkor ő nem hinném h fertőzött!
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2009. jún. 30. 18:54
6/6 anonim válasza:
Elmész a nőgyógyászhoz, kérsz egy kis tájékoztatót a Hpv-ről és akkor majd csodálkozol nagyon, hogy ahogyan az elöttem szóló is írta, lényegtelen, hogy használsz gumit vagy nem!! Mert ugyan ugy a bőrfelület érintkezésével is elkaphatod!!!!! Attól mert te úgy gondolod onnan nem jut be a szervezetedbe, az még nagyonis eljut oda ahova nem kéne!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!