Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Biztos, hogy ki alakul a...

Biztos, hogy ki alakul a méhnyak rák?

Figyelt kérdés

elvégeztettem a HPV tesztet. és sajnos pozitiv lett. a tipusai: alacsonykockázatú (LR 6, 11) és magas kockázatú (HR 58, 56). Ha fél évente elmegyek nőgyógyászhoz, méhnyakrák szűrésre akkor nem lehet bajom??ugye?remélem nincs.

és ha netán kialakulna a rák, akkor hogyan tudnák kezelni?

és ha kezelnék, az nem kockáztatná a későbbi teherbeesési esélyét?

nem tudom hogy van-e hozzá köze, de remélem nincs.

2009. jún. 3. 22:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
én úgy olvastam, ha ki is alakul, akkor az első észrevehető elváltozásoktól még 6-10 év, mire kialakul maga a gyógyíthatalan és veszélyes fajtája, szóval ha félévente jársz, akkor időben észrefogják venni, ha baj van.
2009. jún. 3. 22:46
 2/11 anonim ***** válasza:

"az első észrevehető elváltozásoktól még 6-10 év" --> Sajnos nem így van :(

Ha ennyire aggódsz (megértem), akkor kérdezz a szakorvostól, mi sajnos akármennyire is szeretnénk nem tudunk segíteni :(

2009. jún. 3. 22:49
 3/11 anonim ***** válasza:
59%
Nem feltétlenül alaukul ki, csak egy oylan tényező, ami rákra hajlamosoknál megemeli a rizikót, többszörösére. :( Na a lényeg az, hogy ha HPV-d lett, és kikezeled akkor nem törvényszerű, hogy lesz méhnyakrákod! Az meg hogy fél évente elmész szűrésre, szinte beton biztos módszer, hogy megelőzd a bajt!
2009. jún. 3. 23:59
 4/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszaitokat. különösebben a 3. válaszolónak. megnyugtattál evvel, hogy elkerülhetem a bajt, ha fél évente járok nőgyógyászhoz. remélem tényleg nem lesz semmi bajom, ha rendszerint megnézetem magam.köszönöm mégegyszer.
2009. jún. 4. 19:46
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van a harmadiknak, tehát nem 100%, hogy nálad kialakul a méhnyakrák, csak neked többszörös a rizikó faktorod. Ha rendszeresen jársz konrollra, időben észreveszik, ha valami gond van. Nézz utána a neten, mert a HPV-ről van egy hivatalos magyar oldal és ott bemutatják, hogy mit csinálnak, ha gond van. Nem jut eszembe az oldal címe most, bocsi, de ne aggódj, mert ez nem azt jelenti, hogy neked biztosan lesz méhnyak rákod.
2009. jún. 5. 11:26
 6/11 anonim ***** válasza:
Természetesen nem törvényszerű, hogy kialakul. A lényeg, hogy rendszeresen ellenőriztesd magad, és akkor nem lehet gond. Ne izgulj!!!
2009. jún. 8. 08:43
 7/11 anonim válasza:

Ha rendszeresen jársz nőgyógyászhoz nem lehet probléma....én is így gondoltam....

De sajnos nem mindegy, hogy milyen a nőgyógyász.Én egy sztk-s orvoshoz jártam minden évbe rákszűrésre illetve, ha bármi problémám volt.

Az gyik szűrésnél kiderült, hogy hpv gyanu áll fent, a hpv teszt sajnos pozitív lett mégpedig magas rizikófaktorú 39-es.

A dokim azt mondta, hogy ez egészséges immunrendszernél kb.2 év alatt magától elmúlik.

Én azért felkerestem egy magán nődokit, aki megállapította, hogy olyan elváltozás van a méhszájamon amit már rég észre kellett volna vennie a dokimnak és ezt sürgősen meg kellett műteni.

Most csütörtökön volt a műtétem....és reménykedve várom a szövettant.

És hangsúllyozom minden évben mentem rákszűrésre, mert azt hittem akkor nem lehet probléma!

Hát lett!!! Most itthon vagyok betegállományba és direkt ezzel a témával kapcsolatos fórumokat olvasgatom.

Úgy gondoltam most írok is! Nem játék!

Főleg neked, mert nálad ráadásul több a rizikófaktor! Remélem neked megbízható az orvosod, vigyázz magadra!

2009. jún. 9. 23:46
 8/11 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm a válaszod, sokat segítettél, mondtál evvel!!!

én is sztk-s orvoshoz járok, de akkor azonnal váltok. megkérdezhetem hogy te hol laksz? mert és a 20. kerületi sztk-ba járok...

2009. jún. 11. 17:03
 9/11 anonim válasza:
Írtam privát üzit...
2009. jún. 12. 01:13
 10/11 anonim ***** válasza:

Én a helyedben nem aggódnék. Valaha a méhnyakrák (cervicalis carcinoma) a nők leggyakoribb rákja volt, de Papanicolon szűréssel a statisztikák jelentősen javultak.

A kezdeti elváltozás (CIN I enyhe dysplasia) az agresszív daganatos, invazív, áttétes elváltozást akár 20(!!!) évvel is megelőzheti! Ez a stádium (CIN I) pedig 100%-ban gyógyítható, HA ÉSZREVESZIK! Ezért KELL MENNI SZŰRÉSRE (jódozott vattával lekenik a Porciot a méh hüvelybe nyúló részét, ennyi.)! A SZŰRÉS 10 PERC, DE 30-40 ÉVET IS ADHAT NEKED. Egyébként CIN I 50-60%-ban visszafejlődik (!) és csak 1-5%-ban lesz belőle invazív agresszív daganat (ami már gyógyíthatatlan).

SZÓVAL TESSÉK SZŰRÉSRE JÁRNI! (különösen 30 év felett ajánlatos)

2009. aug. 8. 00:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!