Arcüreg gyulladás?
Figyelt kérdés
A doki arcüreg gyulladást állapított meg, igaz nekem nem fáj, de adott cseppeket meg gyógyszert. Kinek mi a tapasztalata, mi segített és mennyi ideig tartott?
Előre is köszi:)
2012. febr. 10. 16:26
1/6 anonim válasza:
melegitettem melegvizes törcsivel. de az csak ideig oráig volt jo.
a végén az állkapcsom is fájt,igy kaptam cataflamot,erös gyulladás és fájdalom csillapito. az egyböl meggyogyitott. a lényeg hogy elözd meg az antibiotikumot.de a doki miért nem mondott valamit??? megállapitotta azt kész?
2/6 anonim válasza:
A gyógyszert szedd be. Én szoktam inni egy kis Calcium pezsgőtablettát is és valamilyen köptetőt. Ha nincs lázad, akkor infrázz vagy hajszárítóval melegítsd az arcodat (lényeg a száraz meleg és nem a gőzölés!) Orrcseppet 1 hétnél tovább ne használj, mert nagyon kiszárítja az orrnyálkahártyát. Fontos lenne még, hogy egyenletes hőmérsékleten tartózkodj amíg meg nem gyógyulsz (legalább amíg a gyógyszert beszeded). Jobbulást! :) (Hogy meddig tart, az attól függ, hogy mennyire van tele a melléküreged).
3/6 anonim válasza:
én pont hogy azt tudom hogy a száraz gözölés nem jo,hanem a nedves.de logikus is:
arcüreggyulladás a beledugult cucctol van. az pára hatására kidugul és párát csak nedves dolog tud adni.
bár az infralámpát is hallottam hogy jo... de akkor már tényleg nem tudomXD
4/6 A kérdező kommentje:
röntgenen voltam és ott mutatta ki . Meg köhögök eléggé . Már vége lehetne . :D és köszi mindenkinek, remélem hamar meg gyógyulok :)
2012. febr. 11. 00:23
5/6 anonim válasza:
A "gőzölés" az alsó légúti váladék oldására jó - orr-melléküreg-gyulladás esetén kifejezetten száraz meleg a hatásos (ezért szokták az infra lámpát vagy a hajszárítót javasolni a fül-orr-gégészek is)! A köhögésed is a melléküregből a hátsó garatfalon lecsurgó váladék miatt van, hisz ingerli a nyálkahártyát. A köptető "hígítja" a váladékot, a Calcium pedig csökkenti a nyálkahártya-duzzanatot, ill. s ezáltal könnyebbé válik annak kiürülése (kifújása, felköhögése). (A köhögés egyébként viszonylag sokáig el szokott húzódni.)
6/6 anonim válasza:
ahhhaaa! köszönöm én is:) nem tudtam:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!