Porcba lövettem hétfőn fülbevalót. Idáig nem is volt vele nagyon baj, de tegnap begyulladt. Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Alkoholos vattával kenegetem és próbálom mozgatni. És vizes borogatás is volta rajta. A fülem a 3szorosára nőtt. Rettentően be van gyulladva. Már az arcom egyik fele is felpüffedt picit. Kivenni még nem szeretném. /hozzá se bírok nyúlni már/ Tudnátok segíteni, hogy mit lehetne vele csinálni? Esetleg krém vagy valami? 15/L2012. jan. 28. 11:44
1/6 bánomisén válasza:
Esetleg orvos? Ha ennyire begyulladt és bedagadt, akkor jobb, ha elviszed a füledet orvoshoz.
2/6 anonim válasza:
Én bemennék a sebészeti ügyeletre, ott kiveszik (fájdalomcsillapítót kapsz), fertőtlenítik stb. Ha már így átterjedt az arcodra is, nem jó vele játszani.
3/6 anonim válasza:
Ahogy a többiek is mondták: ezzel tényleg csak sebészet, baromi csúnyán hegesedhet és eltorzulhat a füled, ha benne hagyod az ennyire gyulladt ékszert! A későbbiekre viszont jó tanács: porcba soha ne lövess fülbevalót, mindig szúrasd, pont a feldagadás elkerülése ill. a könnyebb gyógyulás miatt, illetve az ide rakott ékszert (a normál fülbevalóval ellentétben) a teljes gyógyulásig szigorúan tilos mozgatni! Fertőtlenítésre/sebkezelésre a gyógyulási időszakban a langyos fiziológiás sóoldatos vattás áztatás a legjobb (kb. 2 deci vízhez egy csipetnyi nem jódozott só - kb. annyi, mintha enyhén sós levest akarnál csinálni, majd ebbe nagy vattapamacs, amit napi kétszer 10 percre rajtahagysz az ékszer környékén), illetve fertőtlenítésre az Octenisept.
4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2012. jan. 28. 13:27
5/6 anonim válasza:
én oxycortot szoktam javasolni, de ha valóban ennyire be van gyulladva akkor vedd ki, fertőtlenítsd és ápold. mielőbbi gyógyulást!
6/6 anonim válasza:
Eleve ott a hiba, hogy lövetted...felelőtlenség. Porcba szúrni kell. Nekem is több helyen van porcban, és semmi baja nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!