Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Véradásnál kiderül az, hogy...

Véradásnál kiderül az, hogy valaki HIV fertőzött?

Figyelt kérdés
Vagy erről utólag értesítik a véradót?

2012. jan. 31. 19:46
 1/7 anonim ***** válasza:
ha vért adtál (és nem pusztán vért vettek), mindenképp szűrik és ha fertőzött vagy, értesítenek. úgy tudom, telefonon.
2012. jan. 31. 19:49
 2/7 anonim ***** válasza:
54%
utólag értesítenek - laborban vizsgálják, nem helyben - ha gond van a véreddel, akkor nem tudják másnak odaadni, és utólag értesítenek
2012. jan. 31. 19:49
 3/7 anonim ***** válasza:

Ki. És nyilván értesítenek.

De azért ha esélyes, hogy megfertőződtél, akkor vedd a fáradtságot és menj el szűrésre, ugyanis van olyan periódusa a fertőzésnek, mikor nem mutatható ki, de fertőz.

2012. jan. 31. 19:53
 4/7 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy rosszul tudom, de a fertőzés sajnos csak pár hónap elteltével mutatható ki a vérből.
2012. jan. 31. 19:53
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2012. jan. 31. 20:29
 6/7 anonim ***** válasza:
3. akkor még a szűrésen sem mutatható ki
2012. jan. 31. 20:31
 7/7 anonim ***** válasza:

Igen, félreérthetően írtam.

Úgy értem, hogy ha van egy kétes aktus, akkor várja ki szépen azt a pár hetet, amit kell, aztán menjen el szűrésre, és ha negatív, akkor adjon vért.

2012. jan. 31. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!