A Cola tényleg gyógyító hatású?
Tudom, elég bután hangozhat a kérdés, így év elején egy kisebb járvány alakult ki nálunk, ami hányással és hasmenéssel járt, de senkinek se tartott 2-3 napnál tovább. Kijött hozzánk a doktornő (nővéremmel mind a ketten betegek voltunk) és azt mondta, hogy igyunk sok folyadékot, és hogy mindenfélét, még tejet is, és hogy igyunk colát is. Először csak elcsodálkoztam, de aztán nővérem 2 barátja is azt mondta, hogy egész éjjel rosszul voltak, majd másnap egész nap csak Colát ittak, és estére jól lettek. Tudom, hogy még az 1900-as években a Colát gyógyszerként árulták, mert úgy vélték, hogy ami szénsavas, az gyógyító hatású, de lehet, hogy ebben tényleg van valami?
Remélem valaki tudja rá a választ. :)
Én szalmonellát "kezeltem ki" kólával. :P
Már ott tartottunk, hogy bevisz a barátom a kórházba mert hallucináltam a kiszáradástól, amikor is megkívántam a kólát, pedig mindig utáltam. És a kólától jobban lettem.
Utána napokig kólán éltem és nem hánytam már többet.
De csak a rendes, piros címkés kóla jó, a másik márka és a light meg zero verziók már nem.
gyógyító hatású? :DDD ezen jót nevettem
mi a gyógyító? a magas koleszterin szint? magas káliumszint? a fluorid fogyasztása? a 2.5 -ös ph érték, ami a gyomrod is szétmarná, ha nem ürülne ki a szervezetedből?
próbáld ki: kólába vasat (pl egy kis szöget) teszel. 3-4 nap múlva a kóla feloldja azt. képzeld, mit tenne a gyomroddal? nincs rá jobb szó a méregnél. ha egy krotyot iszol, az is ártani fog.
A Cola tényleg jó hányás-hasmenés esetén!!
A lényeg, hogy amennyire csak lehet, kavard ki belőle kiskanállal a szénsavat, és először csak nagyon apró kortyokban, szép lassan idd, lehetőleg szobahőmérsékletnél vmivel hidegebben. Megnyugtatja a gyomrot. Ha az első adagot nem hánytad ki, akkor már nyugodtan ihatod szénsavasan is tapasztalataim szerint.
A kóláról pedig:
Kóla (Cola nitida, vera, acuminata)
Gyógyhatása: Migrén, neuralgia, hányás, hasmenés elleni készítményekben is alkalmazható. A Coca-Cola egyik alkotóeleme.
Ja és nekem csak a piros címkés Coca-Cola vált be, az összes többi Cola nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!