Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mivel erosithetnem az immunren...

Mivel erosithetnem az immunrendszerem?

Figyelt kérdés

16 eves lany vagyok. Sosem betegeskedtem azelott, hogy elkaptam egy nagyon durva torokgyulladast amire csak egy eros antbiotikum volt jo. Hozzateszem sosem szedtem es nem is fogok szedni gyogyszert semmire inkabb szenvedek. Mind1. Szoval ezt nyar elejen kaptam el aztan kgyogyultam belole de azota folyamatosan betegvagyok. 2szer volt holyaghurutom, gyakran van hasmenesem, a fejem azota folyamatosan faj, ha valami jarvany van biztos hogy elkapom.. Es a torokgyulladasom elott sose de tenyleg sosem voltam beteg.. Hogyan erosithetnem az immunrendszerem?

Elore is koszonom!:)

2012. jan. 2. 14:43
 1/9 anonim ***** válasza:
Szálas káposzta, grapefruit, narancs.
2012. jan. 2. 14:50
 2/9 anonim ***** válasza:

Homoktövis kapszula, Echinacea purpurea oldat, Béres csepp ezek mind jók és természetesek, mellette intenzív sport+egészséges ételek (nyers zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek főleg kaukázusi kefír), kombucha gomba a bélrendszerre jó!

Az első 3 kifejezetten az immunrendszeredet erősítik! Elég ha ezek közül egyet használsz! A homoktövis kapszula anyumnál teljesen meggátolta az influenza kialakulását, pedig mindig ő az első aki elkapja!

Herbária boltba belehet őket szerezni.

2012. jan. 2. 14:51
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem élsz véletlenül egészségtelenül?

Amikor jött a tinikor, Őseim se néztek annyira rám már, hogy mit eszek, és a testmozgás se érdekelt annyira. Gyógytornára jártam a hátam miatt, de az nem ért olyan sokat... Fokozatosan romlott az egészségi állapotom, többször lettem sápadt, tovább romlott az állóképességem, és persze gyakrabban kaptam el a megfázást, ami általában durva volt. Általános alsóban néha megfáztam, kb. két hétig folyt az orrom, de ennyi. Aztán tinikoromban torokfájás, torokgyulladás, hörghurut stb. is volt gyakrabban.

Ami nálam segített: az idénynek megfelelő zöldségek és gyümölcsök fogyasztása, naponta minimum kétszer, de néha háromszor, négyszer is. Rendszeres testmozgás, és nem keveset, hanem annyit, hogy érezzem is.

Az úszás kifejezetten jó sport, főleg, ha utána szaunázunk is egyet! ;)

A lelkiállapotod rendben van? Tiniként az emberek sokszor stresszesebbé és depisebbé válnak, mint előtte voltak.

Ha fentiek közül egyik se igaz, javasolnám, hogy kérj laborbeutalót (vérvételre) a háziorvosodtól, illetve beszélgess el vele, kérdezz rá a dolgokra. Lehet, hogy elhajt, mert a háziorvosok sokszor nemtörődömek. Mégis nála kéne kezdened, mert az orvos azért van (lenne), hogy segítsen, a megelőzésben is.

2012. jan. 2. 14:54
 4/9 anonim ***** válasza:
Vegyél bio boltban méhpempőt, a legjobb immunerősítő.
2012. jan. 2. 15:15
 5/9 A kérdező kommentje:
Szerintem egeszsegesnek mondhato az eletmodom. Heti 5 edzesre jarok reggelizek ebedelek aztan egy kis uzsi edzes elott vagy utan es vacsi
2012. jan. 2. 16:30
 6/9 A kérdező kommentje:
Es igen a lelki allapotom ne tul jo. De eze sajnos nem tudok javitani. Egyik resze mostohatesom miatt probaltam sokszor megbeszelni a dolgokat vele de mindig atvag es szoszerint megkeseriti a mindennapjaim. A masik pdig eg fiu aki nagyon kozel all hozzam de nem tudunk talalkozni mert messze lakunk egymastol es hetvegen mind2onknek meccsek vannak igy nem erunk ra..
2012. jan. 2. 16:37
 7/9 anonim ***** válasza:

Köszi, hogy elolvastad a hsz-omat. Azért írtam ilyen hosszan, mert úgy gondolom, nem elég, ha javaslataink alapján kiválasztasz egy bogyót. Érteni is kell a dolgokat, Neked is, nekünk is javaslóknak; másrészről meg semmi se egyszerű...

Elég zöldség-gyümölcsöt eszel?

A lelkiállapotodat meg kell próbálnod javítani. Azt nem mondom, hogy megoldani, mert ezeket nem lehet megoldani. Nekem is vannak problémáim, amik megoldhatatlanok.

Szerény véleményem szerint néha az a jó, ha kibeszéled, sokszor pedig az, ha elnyomod, és elfoglalod magad.

2012. jan. 2. 16:51
 8/9 anonim válasza:
Sziasztok! Én a D-vitamint tudnám ajánlani. Az emberek többsége D-vitamin hiányos és újabban egyre többször bizonyítják, hogy fontos szerepet játszik az immunrendszer működésében. A D-vitamin a 21. század C-vitaminja
2012. jan. 2. 19:51
 9/9 A kérdező kommentje:
Koszonom!:)
2012. jan. 2. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!