Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mitől függ, hogy ki kapja el?

Mitől függ, hogy ki kapja el?

Figyelt kérdés
Ugyanazon vírus valakit totál padlóra küld napokra, valaki fél nap alatt letudja és van, akinek semmi gondot nem okoz. Mégis mitől függ, hogy ki a szerencsés és ki a kevésbé szerencsés? Immunrendszer, oké, de ezen belül?
2011. dec. 28. 15:59
 1/3 anonim válasza:
Attól függ hogy mennyire erős abban a pillanatban az immunrendszer illetve hogy találkozott-e már a szervezet ezzel a vírussal.
2011. dec. 28. 16:42
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem az is, mennyi vírus jutott belé. Az is persze, hogy találkozott-e már u.azzal a vírussal korábban.

Az is, hogy HOGYAN reagál rá az immunrendszer. Saját magamat tudom példának hozni, illetve egy-két körülöttem levő embert. Engem eleve csak légúti betegség tud elkapni, más semmi. Levert se szoktam lenni, kivéve, ha annyira bedugulok, akkor magától a dugulástól vagy ha véletlenül egy napig lázam van. Különben nuku levertség, az izomfájdalmat hírből ismerem csak. Ellenben minimum két hét a nátha - előtte 4 nap a torokfájás -, és ez még a jobbik eset. Persze néha meg tudom állítani valahogy, és akkor viszont pár órán (!!) belül sokkal jobban leszek vagy meggyógyulok.

Az osztályomban a legtöbben őrült rosszul vannak, kabátban ülnek meg fáznak, falfehérek, bágyadt a hangjuk és nem bírnak szinte ülni a fáradtságtól. Nekik viszont 3-4 nap múlva SEMMI BAJUK!

Ez szerintem lehet genetika is, más részről állítólag kiskorban mintegy tanul az immunrendszer, mikor az óvodás beteg lesz, tanulja, hogyan kell védekezni. Biztos számítanak az akkor a szervezetet ért hatások is.

A nátha hossza függ más dolgoktól is. Én írtam ki ide nemrég egy kérdést, pont a végtelen nátháim miatt. Erre írta egy válaszoló - bár nem tudom, Ő mennyire ért hozzá, szakmabeli-e, de logikusnak tűnt a válasza. Azt írta, hogy érzékeny lehet a nyálkahártyám, könnyen kiszárad, emiatt sérülékenyebb.

És igen, nálam ott tényleg vannak gondok, állítólag refluxbetegség miatt a visszajövő khmm.. dolgok irritálják, és a háziorvos is mondta, hogy szerinte emiatt nyúlhatnak el a megfázásaim.

Van egy olyan tippem, miszerint a hányás-hasmenős vírusokat befolyásolja a gyomorsav mennyisége is. Na ez lehet totál hülyeség, magamtól találtam ki. :D

De ez mind tipp, totál laikus vagyok.

2011. dec. 28. 18:54
 3/3 anonim ***** válasza:
Második, "tippelgető" válaszoló voltam. Kérdező, ha valahol máshol választ kapsz, írj, mert engem is érdekelne! :)
2011. dec. 30. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!