Hogyan csinálják? Genetikai dolog ez?
Nagyon sok embert látok - többség ilyen -, akik, ha megfáznak, akkor nagyon gyengék, látszik rajtuk, hogy rosszul vannak. Viszont alig fújják az orrukat, és 3 nap alatt meggyógyulnak.
Én sose vagyok gyenge, sose vagyok lázas - max. egy napig 38, ha nagyon elkap a nyavaja -, ugyanúgy pörgök, mint máskor. Viszont csak a megfázás megelőző torokfájás tart vagy 4 napig, után minimum kéthetes megfázás jön.
Csak akkor vagyok rosszul, ha nagyon elkap, de akkor is csak a 38 foktól meg attól, hogy tele van az orrom, de nagyon-nagyon.
Nálam az orrfolyás tényleg orrfolyás: átlag kétpercenként kell fújnom vagy megpróbálnom fújni, egész nap!
Néha arra gondolok, szívesen szenvednék én is, csak tartana csupán 3 napig az egész!
Egyszerűen a szervezetem ilyen?
Náthával nem maradunk otthon. :)
Amúgy, ha pihenek, mert mégis otthon maradok vagy hétvégén jön ki, akkor se múlik hamarabb.
Amúgy a PÖRGÉS nem direkt van. Hanem ezzel fokoztam, hogy nem vagyok gyenge olyankor, ugyanolyan friss vagyok, mint máskor.
Amúgy lehet, hogy genetika is. Nekem pl most volt egy megfázásom, 2 napig a zsebkendőből is alig emeltem fel a fejem, harmadnapra meg már semmi se volt. :)
Nem tudom mennyire vagy a higiénia megszállottja, de az sem tesz jót az immunrendszernek, ha egy nap 50x kezet mosol, meg miden nap végigfertőtleníted a lakást. Most nem azt mondom, hogy mocsokban kell élni, meg az utcán a földről enni, de kell egy kis természetes immunerősítés :)
Ez reálisnak tűnik. Orvosi kezelés alatt állok, annyira nem egészséges ott valami - mondjuk az orvosom szerint reflux miatt (mármint orrnyálkahártya és torok; melléküregek tájékán).
Ez magyarázná azt is, miért végtelenek a nátháim, mialatt semmi mást nem tudok elkapni, mint légúti betegséget.
És mit lehet tenni ez ellen? Infralámpa, orröblítés ha megfázom, esetleg inhalálás mindig segíteni fog (régebben ezeket őszintén szólva hanyagoltam...)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!