Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hány órának kell eltelnie az...

Hány órának kell eltelnie az antibiotikum és probiotikum szedése között?

Figyelt kérdés
Dalacin 300-at szedek, elvileg napi 3 szemet, 8 óránként. Mellé kaptam Béres ProBio6-ot. Ezt mikor érdemes bevenni?
2011. dec. 7. 11:50
 1/6 anonim ***** válasza:
20%
Szedd, ha akarod, de felesleges. A szervezetnek van saját védelmi mechanizmusa, meg tudja oldani. A probiotikumok csak ellustítják a szervezetet.
2011. dec. 7. 11:55
 2/6 anonim ***** válasza:

Előző, ha valamihez nem értesz, akkor rossz tanácsot ne adj másnak!

Igenis, nagyon fontos ha antibiotikumot szed valaki, hogy gondoskodjon probiotikumról is, hiszen a probiotikum hatására kipusztul a hasznos baktériumflóra, ami biztosítaná a védelmi rendszer hatékonyságát.

szedd a probiotikumot este, reggelig ki tudja fejteni a hatását.

2011. dec. 7. 19:34
 3/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2011. dec. 7. 22:22
 4/6 anonim ***** válasza:

Kedves 59%-os! Te nyilván többet értesz hozzá, miután 59%-kal viszed a pálmát!

Kedves Kérdező! Az Eü. Főiskolán tanítják amit elsőként írtam.

2011. dec. 8. 08:02
 5/6 A kérdező kommentje:
Kedves 1. Válaszadó! Én nem vonom kétségbe azt, amit tanítottak Neked a Főiskolán. Én sajnos nagyon hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz (a 25 év alatt kb. ez a 3. alkalom, amikor kénytelen vagyok antibiotikumot szedni), ezért a neten keresgettem leírásokat, mi hogy megy. Sok helyen írták, hogy antibiotikum mellé "nem árt" probiotikumot is szedni. Ha szedem, gondolom, azért rosszat nem teszek?! Mégegyszer köszönöm!
2011. dec. 8. 12:31
 6/6 anonim ***** válasza:

Kedves első!

Igen, jól írtad, a szervezetnek van saját védelmi rendszere, csakhogy ez a védelmi rendszer sem tud üzemanyagok és segédanyagok nélkül működni, ezért biztosítanunk kell számára a megfelelő eszközöket. Ezek az eszközök a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, valamint még egy pár anyag, amiket kívülről, a táplálkozással kell bejuttatni. Ha ezekből az anyagokból a szervezet hiányt szenved, akkor hiba csúszik a gépezetbe, és különféle kisebb-nagyobb problémák adódnak, akadozik a mechanizmus, nem tökéletes az immunrendszer munkája. Az antibiotikumok is meggyengítik a védekezőrendszert, ezért kell erősíteni azt, hogy visszabillenhessen a normális helyzetbe.

A ma egészségügyi dolgozóit nem képezik ki ezekre az alapvető ismeretekre, csupán a gyógyszeripari érdekeknek megfelelő tananyagot sulykolják a fejükbe. Ezért elnézem neked a tudatlanságodat, inkább képezd magad tovább, mert elég hiányos a tudásod!

2011. dec. 8. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!