A Skarlát betegséggel kinek és milyen tapasztalata van?
egyik barátnőm skarlátos,és az érdekelne hogy akinek már volt ilyen betegsége mit mond róla...:)
és szerintetek mennyi az esélye,hogy elkapom.utoljára tegnap dumáltunk kb 3 percet,azelőtt napokig nem igazán...?:-S
A skarlát kisgyermekek betegsége, általában gyermekkorban átesünk rajta. Ha később kapja el valaki, az sem gond, de fertőz.Régen a KÖJÁL, akkor még az volt, piros papírt ragasztatott ki a védőnővel, hogy ragályos beteg. Szerencsére ma már nem igy van.
Málnanyelve lesz a betegnek, apró piros pöttyök, és a testén is megjelennek. Viszket. Ennyi.
A háziorvosoddal beszélj.
Mikor oviban dolgoztam, ott azoknak, akik bent voltak akkor, amikor valamelyik gyerek skarlátos lett, a doki antibiotikumot írt fel megelőzésként.Aki aznap nem volt bent, két hétig nem is jöhetett.
Gyerekkorban sokan átesnek rajta, de van, aki nem. Én sem kaptam el. Legyengült immunrendszerűek fogékonyabbak erre a betegségre is.
málnanyelv, kiütések, magas láz, fejfájás, rossz közérzet, torokfájás, hányás az általános tünet.
És fertőző! Van rá gyógyszer, gondolom a barátnőd volt dokinál és kapott bogyót. Megvan az esélyed rá, hogy elkapd, főleg ha még nem voltál skarlátos.
Úgy látszik most ez a sláger, mert nálunk most ez a járvány van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!