Myelinizáció késését állapitották meg a lányomnál. Van valakinek tapasztalata a betegséggel kapcsolatban?
Figyelt kérdés
Mennyi idö alatt jön helyre? Már lassan 2 éve szedjük a gyogyszert. Sokat javult az állapota, sokkal okosabb. De mikor jön helyre teljesen?2009. jún. 11. 13:35
1/6 anonim válasza:
Azt kell mondjam ,hogy nem igazán lehet megállapítani ilyen állapot mellett,hogy mikor jött teljesen rendbe. Valószínűleg hosszabb ideig kell majd a gyógyszert szednie és egy korai fejlesztő felkeresése sem árt. Ettől függetlenül, a myelinizáció folyamata véges tehát egyszer gyakorlatilag véget ér, így lesz befejezése a dolognak, de sajnos elárulom,hogy bizonyos idegsejteknél még 12-14 évesen is folyamatban lehet a myelinizáció. De azért fel a fejjel, így nem rosszabb lesz , csak izgalmasabb.
Gyógypedagógus-pszichológus
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Most megy elsö osztályba, és kicsit tartok az iskolátol. Van amikor nehezen megy a tanulás. Bizok benne, hogy nem lessz gond, és fogja tudni tartani a tempot a többi gyerekkel.
2009. jún. 14. 12:28
3/6 anonim válasza:
A lényeg ,hogy ne a tananyagot próbáld erősen sulykolni belé, hanem a képességeit fejleszd. Erre van rengeteg játékos megoldás feladat, de biztos vagyok benne,hogy egy gyógypedagógus sokat fel tud neked sorolni. Játékos legyen és ne essen nehezére. Menni fog az hidd el.
4/6 anonim válasza:
én most vok 6.-os anyával el mentem a nő gyógyászhoz és azt mondta hogy semmi gond hogy ha valakinek késik!!!(de ez természetesen anyukámnak a felhasználój)
5/6 A kérdező kommentje:
Myelinizáció késése= az agyi erek lasabban érnek.
2009. júl. 10. 09:40
6/6 Zsanyka85 válasza:
A kérdezőtől érdeklődnék,hogy javult-e a gyermek fejlődése.Illetve milyen gyógyszert kaptatok rá?Hasonló leletet kaptunk az MRI-n.Megkésett myelinizáció egyes régiókban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!