Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mi bajom lehet? Vasárnaptól...

Mi bajom lehet? Vasárnaptól szerdáig lázas voltam. Nem nagyon, de azért az. De az égvilágon semmi más bajom nem volt, csak fáradt voltam.

Figyelt kérdés
Ma reggel meg arra ébredtem, hogy nagyon fáj a torkom, egészen lent, majdnem a kulcscsontomnál. De köhögnöm sem kell.
2009. máj. 8. 20:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem mandulagyulladás.
2009. máj. 8. 20:24
 2/4 A kérdező kommentje:
De nem a mandulám fáj,annál jóval lejjebb. :S
2009. máj. 8. 20:35
 3/4 anonim ***** válasza:

a gyulladás többnyire lázat okoz, így védekezik a szervezet a baktériumok ellen, a lázat csak azért szokták hűteni, nehogy túl magasra szökjön, mert az a szervezetben fehérje kicsapódást okoz, ami halálos.

Nos lehet megfáztál, vagy csak kevés folyadékot iszol, és ha a torok kiszárad, akkor több baci telepszik meg rajta és begyullad, így a száraz részt a szervezet automatikusan nedvesíti váladékokkal, ezért van az, hogy a gyulladás gennyet okoz. A leégett bőr is gyulladt és ezért szoktak hólyagok keletkezni, hogy az alatta lévő új bőr regenerálódjon és a nem kívánt felületet ledobhassa. A szervezet rejtett tartalékaiból kerít elő nedvességet, ezért kell sokat inni, hogy legalább a zugokból a tartalék ne fogyjon ki, melegbe mégtöbbet párologtatunk, szüksége van a szervezetnek folyadékra, és ezért kívánjuk is. Csak olyan mennyiségben egészséges a folyadékvesztés, ha méregtelenítésről, vízesedés esetén vízhajtásról van szó. Az emberek szervezete sejtekből áll, és a sejtek 75_90 százaléka vízből átlagosan, nálunk csak a medúza "rosszabb" :)

a lázas betegeknek ezért kell sokat inni (tea, víz)

Nem hinném hogy nagy bajod lenne, ha nem a mandulád gyulladt akor lehet valami nyirokmirigy, vagy a garatod, ha nem köhögsz akkor lehet nincs váladék mi felszakadjon, ezekszerint akor rekedt sem vagy, a szárazabb torok jobban szokott fájni. Hurutról akkor beszélünk ha van slejm, genny stb. Azt ki szokták köpni, mert ha lenyeled vagy visszaszívód az is okozhat hurutot (akár gyomor hurutot is vagy hörghurutot is)

a méz az szokott segíteni ilyenkor plusz borogasd a homlokod és a csuklód. a torkod pedig kenegesd wick-el vagy vietnámi balzsammal. esetleg öblögess torokfertőtlenítővel, főzzél kamillateát.

2009. máj. 8. 20:49
 4/4 anonim válasza:
a kamilla teánál sokkal jobb a hársfa-csipkebogyó kombinációja ezt tapasztalatból tudom, nekünk mindig segít, és nincs hasmenésünk mint a kamillától. Ezt egyébbként direkt légúti, lázas betegségekre írják.
2009. máj. 15. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!