Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » TBC túlélisi esélye?

TBC túlélisi esélye?

Figyelt kérdés
Ma voltam orvosnál mert felmerült a tbc gyanúja.Be is igazolódott írt fel gyógyszert 1 hónap múlva kell visszamenni a családommal.Aktív dohányos vagyok.Mennyi a túlélési esélyem?Azt mondta a doki h folyamatban eddig 2 lyuk keletkezett a tűdömön ezért kell a gyógyszer.Illetve annak az esélye hogy a fiam/feleségem elkaphatta mennyi?Azért kell nekik is jönni tüdőszűrésre hogy ki zárják a lehetőséget.
2011. okt. 4. 15:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Mivel a TBC minden lehetséges módon terjed - levegőn, ételen, italban, szexuális érintkezéssel, bőrön át stb. sajna lehet, hogy megfertőzted őket is.
2011. okt. 4. 15:32
 2/14 anonim ***** válasza:

Szép, hogy így aggódsz a szeretteidért, de gondolj bele, ők hogyan aggódhatnak érted.

Írod,hogy aktív dohányos vagy...Ha ennyire aggódsz értük, miért nem szoksz le legalább értük a cigiről? Nem magad miatt, ÉRTÜK. /ezzel is növelnéd a gyógyulási esélyed.../

A kérdésedre sajnos nemigen lehet így válaszolni, az orvosodat kérdezd meg, ő látta a tüdődről készült felvételt.

2011. okt. 4. 15:32
 3/14 anonim ***** válasza:

Náluk is lesz vizsgálat meg gyógyszerezés v vakcinát kapnak, ha még nem ferőzöttek.

A tBC nem a cigitől van, azt te valahonnan elkaptad.

2011. okt. 4. 15:33
 4/14 anonim ***** válasza:
Egy kis szakirodalom: [link]
2011. okt. 4. 15:34
 5/14 A kérdező kommentje:

csakhogy a gyógyszerektől rosszul vagyok.

nincs étvágyam nem tudok aludni stb

2011. okt. 4. 15:42
 6/14 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de a TBC nem az egyike azoknak a betegségeknek, ami ellen gyerekkorban mindenkit beoltanak? Általános iskolában, ha jól emlékszem. De lehet, hogy keverem valamivel.
2011. okt. 4. 15:53
 7/14 A kérdező kommentje:
Meglehet de mikor én általános iskolás voltam nem hiszem hogy még volt ilyen oltás.55 éves vagyok
2011. okt. 4. 15:58
 8/14 anonim ***** válasza:
Tuti, h mindenkinek volt, mert még anykámnak is és ő 56 éves. Az a neve, h BCG oltás. Először az ember az alkarjába kap egy szurit, aminek a reagálását figyelik a beadott anyagra. Ha úgy ítélik meg, h nincs meg a védettség, akkor a felkarba adnak egy injekciót, amit a gyerekek gyöngy oltásnak v malackának hívnak. Újszülött korban az első, 6 évesen (de lehet, h 6 évesen nincs), majd 12 évesen van. Nővérem még 18 évesen is kapott, de én nem.
2011. okt. 4. 16:08
 9/14 A kérdező kommentje:
Pedig én ma azt a választ kaptam hogy 1 hónap múlva visszamenni.De ha gyógyszertől rosszul vagyok mégis hogy szedjem?
2011. okt. 4. 16:17
 10/14 anonim ***** válasza:
Szedjed, de közben menj be a dokihoz, h rosszul vagy tőle. Vagy ajánl valamit, vagy nem. Gondolj bele, h kemoterápiát meg sugárkezelést sem leányálom kapni, de ha meg akarsz gyógyulni, akkor vállalnod kell. Ha most abbahagyod, akkor az a legkevesebb, h te kínok közt meghalsz. A legrosszabb ilyenkor az, h megfertőzöd a családod és a velük, veled érintkező embereket. Itt a te felelősséged van, mégha rosszul is vagy.
2011. okt. 4. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!