Mennyi az esélye egy tetanusz fertőzésnek?
Figyelt kérdés
Autószerelőnek tanulok és gyakran összeszúrkálom / összevágom / lehorzsolom a kezem dróttal vezetékkel lemezzel satöbbi.. Ilyenkor meg szoktam szívni a sebet hogy a piszkos vér ne menjen körbe bennem, sosem volt semmi bajom az ilyen sérülésekből..2011. okt. 25. 17:55
1/7 anonim válasza:
A C. tetani nem bírja az oxigént, így egy autónál elvileg nem fertőződhetsz meg, persze más fertőzést, vérmérgezést ettől még lehet kapni.
2/7 A kérdező kommentje:
ez nem volt túl megnyugtató :) szívogatom az ujjam szorgalmasan, a filmekben bevált kígyóméreg ellen :P
2011. okt. 25. 18:30
3/7 anonim válasza:
legyen nálad oxigénes víz. mikor megvágod magad akkor öblítsd le a sebet a vízzel.
4/7 anonim válasza:
a szívogatás nem ér semmit. csak egy csomó bacit beviszel a szervezetedbe, ezzel többet ártasz magadnak mint segítesz
5/7 A kérdező kommentje:
oxigénes víz? azt meg honnan? oxigén palackkal dúsítsam? :o
2011. okt. 25. 20:42
7/7 anonim válasza:
Én is állandóan össze-vissza vagdaltam magam. Tulajdonképpen most is.
Egyszer (!) kaptam tetanuszt,amikor eltört két ujjam.
Soha semmi bajom nem volt.
Max begyullad a seb.
Szerintem feleslegesen aggódsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!