Orrdugulás ellen mi a legjobb megoldás hosszútávon?
A szakorvosokról meg annyit, hogy először egy antihisztamin tartalmú gyógyszert adott (Aireus) majd pedig azt mondta, hogy le kéne égetni az orrkagylómból!
A hentes k u r v a anyád agyából kellene leégetni... Szóval ennyit az akadémikus nyugati orvoslásról.
Akkor már inkább a paleolit étrend és a vitaminok.
Hello Mindenki!
Hát közben eltelt egy kis idő. Hál'Istennek az orrdugulás már nem állandó része az életemnek. Aki utoljára a mozgást, mint "kidugító" megoldást írta, igaza van, mint ahogy a mega dózisú vitamint ajánlóknak is. Nálam az alábbi megoldással múlt el (illetve nem elmúlt, hanem távol tudom tartani magamtól) az orrdugulást:
Én a naturvitamintól és a twinlabtól vásárolok, de mostanéban a Pólusban is van egy vitaminos, aki jkvitamin vagy jóközérzet vitamin néven árusít. (Ez nem a reklám helye, ezért is nem írok konkrétabbakat)
SZóval: nagy dózisú d vitamin (jó háziorvos>recept>Fresenius) aztán komoly nagy vitamintartalmú Multivitamin. (Twinlab Daily One pl) Mellé: nagy adag Calcium Magnesium (Naturvitamin) és egy-egy kapszula BeePollen(Naturvitamin). Ezen felül 5-6-7-8emg aszkorbinsav vagy jk C-vitamin.
Nagyon sok víz (mentes) és én 1-2-3Kg almát is megeszem.
Hozzá a paleolit étrendhez aránylag közelálló szénhidrátszegény étkezés.
Mozgás: futás, bicaj, valóban elmulasszák, de csak a mozgás időtartamára.
Szerencsére a fenti vitaminmennyiség elűzi és távol tartja a dugulást. De ha valamelyik vitaminom elfogy és netán pár hétig is kimarad, az orrdugulás finoman visszasettenkedik az életem részévé. Nem szabad megvárni.
A szakorvosokat én nem ajánlom, mert az antihisztaminon és a lápiszoláson kívül mást nem ismernek.
Nekem is időtlen idők óta dugul az orrom, duzzadt orrnyálkahártya. Van még orrgaratcsorgás és krákogás is.
A háziorvosok - vizsgálatok közben váltottunk - szerint refluxról van szó, de az arra írt gyógyszerek erre nem segítenek...
Furcsaságok:
- Harmadszor is savcsökkentőt írt a doki, pedig előtte ezekre a tüneteimre sose használt.
- Két orr-fül-gégésznél voltam, mindkettő csak belémvilágított, továbbpasszolt, hogy lehet kicsi allergia, lehet reflux, szennyezett levegő, stb. (Utóbbit én se kétlem!)
- Az allergiaügyet egyetlen bőrpróbával lezárták, ahol pedig fel se rakták a háziporatkát.
- A két fül orr gégész fel se vetette az orrpolip lehetőségét, se anatómiai elváltozás lehetőségét. A két háziorvos melléküreg-RÖNTGEN-nel zárta ki az orrpolip lehetőségét. CT, MR: senkinél nem merült fel...
Mindenhol hülyének néztek, továbbpasszoltak, nem voltak alaposak.
Azt hiszem, további tünetek jelentkezéséig illetve a jelenlegiek fokozódásáig nem megyek ezzel orvoshoz. Salvus-szal öblögetek orrot illetve használok inhalálógépet is - e kettőre a 2. fül-orr-gégész és a jelenlegi háziorvos rá is bólintott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!