Kecsketejjel a szénanátha ellen. Próbáltátok már?
A férjemet nagyon kínozza az allergia. Sajnos többnyire egy gyógyszer sem hat, így szeretnénk kipróbálni egy hallomásból szerzett módszert. Olvastam, hogy ha valaki kecsketejet iszik, akkor erősebb lesz az immunrendszere, mert a kecske eszi a parlagfüvet.
Ilyen esetben kitől kell venni tejet? Gondolom valamilyen tanyáról, megbízható helyről. Van erről a módszerről bármiféle tapasztalatotok? Segített?
Köszi!
77% primitív válaszolónak mondanám (ha már ilyen hangnemben írta meg a válaszát), hogy el van tévedve.
Az igaz, hogy a pollen allergia egy gyűjtőnév, de ha parlagfű allergiáról beszélünk, akkor az is a pollenallergia közé sorolandó. Tudom, mert orvosira járok, szóval nem kell a kötekedés.
Másrészt, a kérdező elmondta, de minden bizonnyal elkerülte a figyelmed, hogy a férjét legfőképpen a parlagfű pollenje kínozza. Na bumm, ugye? Tehát valószínűleg az elsődleges szempont ezen pollen okozta hatások megszüntetése, enyhítése.
85%-osnak pedig azt üzenném, hogy Ő is csak kötekedni akar, és nem normális választ adni. Ugyanis A parlagfű pollenjével szemben igenis erősödik az immunrendszer, ha pl. jelen esetben kecsketejet iszunk. Érdekes, én megértettem, hogy mit akar a kérdező, mert nem kötekedni akarok vele.
A harmadik az, hogy fontos az immunrendszer erősítése allergiás időszak alatt, ugyanis a legyengült immunrendszer ilyenkor sokkal fogékonyabb más betegségekre. Pl, ha szénanáthás vagy, és megcsíp egy méh, lehet nem is vagy allergiás a csípésére, mégis bedagad hatalmasra, és akár napokra a csípés helye.
Allergia ellen nagyon jó a rendszeres sportolás. A rengeteg vitamin fogyasztása, és a kecsketejről már én is hallottam. Sőt, azt is, hogy bevált sokaknak.
Ha az előttem okoskodók elolvassák figyelmesen a cikket, akkor rájönnek, hogy nagy butaságokat írtak. Rondán oktatták a kérdezőt, holott, ő tudta a legjobban.
Kedves kérdező! Ne haragudj, hogy kicsit kikeltem magamból, csak nehezen kezelem, mikor hozzá nem értő emberek emberek adnak rossz tanácsokat, ráadásul rosszindulatúan kioktatva annak, akinek szüksége lenne egy normális válaszra, segítségre!
Ha a férjed már allergiás, akkor mindenképp beszélje meg egy szakorvossal a kecsketej terápiát. Egy próbát mindenképpen megér. Az orvos el fogja mondani, hogy milyen mennyiségben kell/szabad fogyasztani.
üdv. mindenkinek
Elég logikátlanul hangzik, hogy allergiásként valaki még erősítse (ugye erősítés alatt a stimulálásra gondolsz? mert én mindenképp arra :) ) az immunrendszerét, és ettől nem lesz rosszul, vagy jobban lesz.
Engem komolyabban érdekelt a téma párszor hosszabb ideig, és természetesen ennek megfelelően utánaolvastam. Beteg kérdez - orvos válaszol oldalak, webbeteg.hu, hazipatika.hu, online lexikonfélék, ott leírások betegségekről.
Hát, általában helyi immungyengítéssel kezelik a tüneteket (szteroidos orrspré azt csinálja), súlyosabb esetben nemcsak helyi immungyengítés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!